Yufkada kadayıf sarma, şerbetli tatlı sevenlerin pratik şekilde yapabileceği, leziz tatlılardan birisidir. Görünüşü iştah kabartan, yapımı oldukça basit olan bu tatlı tarifini, özel davetlerinizde, şık masalarda yenen leziz yemekler sonrasında hatta aniden gelen misafirlere ikram etmek için yapabilirsiniz. Şerbetli tatlı olmasına rağmen yiyenlere ağır gelmeyen yufkada kadayıf sarma tarifi püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında başarısız olma ihtimali olmayan nadir tatlılar arasındadır. Hem lezzet tadı, hem de basit tarifi ile hanımların en sevdiği tatlı tarifleri arasında yer alan yufkada kadayıf sarma tarifini, sizler için en detaylı şekilde açıkladık. Kolay gelsin.
Yufkada Kadayıf Sarma Malzemeleri
1 Paket Baklavalık Yufka,
500 Gr Kadayıf,
Ceviz, Fındık.
Üzeri İçin
250 Gr Eritilmiş Tereyağ,
1 Çay Bardağı Sıvıyağ.
Şerbeti İçin
1 Kg Toz Şeker,
6 Su Bardağı Su,
5 Damla Limon Suyu.
Yufkada Kadayıf Sarma Yapılışı
Şerbeti için şeker ve su bir tencereye koyulup kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete limon suyu eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sıvıyağ ve tereyağı bir tencerede tereyağının kokusu gidene kadar kaynatılır. İçinde beyaz tortusu olmaması için kaynatılan bu yağ süzgeçten geçirilir. Kadayıflar elle didik didik edilir. İki tane yufka üst üste koyulur. Önümüze gelen kısma bolca kadayıf ve ceviz ve fındık koyulur. Yufka rulo halinde sarılır. Bütün yufkalar bu şekilde sarılıp iki parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yufkalar kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Eritilip süzgeçten geçirilen yağ tepsideki Yufkada Kadayıf Sarmanın üzerine gezdirilir. Tatlı 200 derece sıcaklıktaki fırında 10 dk pişirilir. Daha sonra sıcaklık 180 dereceye düşürülür ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca biraz bekletilir. Daha sonra oda sıcaklığında olan şerbet üzerine dökülür. Şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.Yufkada Kadayıf Sarma Tarifi Video
Google Etiketler:Yufkada Kadayıf Sarma Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder