Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Sütlü Kaşık Helvası


Öncelikle tüm ziyaretçilerimize hoşgeldiniz diyoruz.Bugün sizler ile sütlü tatlılar kategorimiz de sütlü kaşık helvası tarifini paylaşacağız.Görünümü ile ve lezzeti ile birazıkta olsa un helvasını andırsa da ,yakından uzaktan pek alakası yok diyebiliriz.Çok farklı bir tat olan kaşık helvası sizler için hem anlatımlı hem de videolu olarak sitemizde yer almaktadır.Hepinize şimdiden afiyet olsun diyoruz.

Sütlü Kaşık Helvası Malzemeleri

2,5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Un
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
250 Gr tereyağı

Sütlü Kaşık Helvası Yapılışı

İlk olarak süt ve şeker bir tencereye koyulur. Şekerler eriyene kadar karıştırarak kaynatılır. Kaynayan süt ve şeker karışımı soğuması için kenara koyulur. Bir tencereye tereyağı koyulup eritilir. Yağ eriyince içine elenmiş un eklenir. Sürekli karıştırarak un pembeleşene kadar kavrulur. Un pembeleşip kavrulunca üzerine kaynayıp soğuyan şekerli süt dökülür ve karıştırarak una yedirilir. Un sütü çekince tencere ocaktan alınır ve kapağı kapatılarak 15-20 dk demlendirilir. Demlenen helva kaşık yardımı ile şekil verilerek servis edilir.

Sütlü Kaşık Helvası Video





Google Etiketler:Sütlü Kaşık Helvası,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri