Tuzlu kurabiyeler kahvaltı sofralarında ya da öğleden sonraki toplantılarınız için tercih edebileceğiniz ve hafifliği nedeniyle tercih edilen bir atıştırmalık. Vereceğimiz tarif de hem ekonomik ve pratik olması hem de ağızda dağılan bir kurabiye yapmanızı sağlaması nedeniyle oldukça cazip bir tarif. Kurabiyelerimizin ağızda dağılan güzel bir kurabiye olmasını sağlamak için pudra şekeri kullanacağız.
Tuzlu Kurabiyeler Malzemeleri
250 gr. Margarin (1 paket)
80 gr. sıvı yağ (1 çay bardağı)
2 tane yumurta
10 gr kadar ya da 1 tatlı kaşığı şeker (ya da pudra şekeri) ve yine aynı miktarda tuz
İki parmak kadar limon suyu üzerine 1 bardak su
Alabildiği kadar un ve kullanmak isterseniz susam, çörek otu
1 paket Kabartma tozu
Tuzlu Kurabiyeler Hazırlanışı
İki yumurta beyazı ile diğer malzemelerimizin tamamını (susam hariç tabi) bir kapta karıştıralım. Yani iki yumurta akı, margarin, sıvı yağ, şeker ve tuz, limon suyu unu karıştıralım. Elde edeceğimiz hamur Kulak memesi olarak tarif edilen kıvamda bir hamur olmalı. Elde ettiğimiz hamuru ceviz büyüklüğündeki parçalar halinde kopararak elimizde istediğimiz şekilleri verebiliriz. Yıldız, kare ya da yuvarlak şekillerde hazırlamanız mümkün. Daha sonra fırın tepsimize uygun aralıklarla dizebiliriz. Bu sırada malzememizden artan iki yumurta sarısını da üzerine sürelim. Eğer kullanmak istiyorsak susam ve çörek otu ile kurabiyelerimizi süsleyebiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kurabiyelerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun. Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Videolu
Google Etiketler:Tuzlu Kurabiye Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder