Krep Pasta Malzemeleri
5 su bardağı un
1 litre süt
2 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Krep Pasta Krema için
200 ml krema
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Truffle için
200 ml krema
250 gr kakaolu kek
250 gr bitter çikolata
Pudra şekeri
Kakao
Krep Pasta Yapılışı
İlk önce krep malzemelerinin tamamı bir kaba alınıp iyice çırparak hazırlanır. Krep hamuru hazırlanınca yapışmaz tavaya hafifçe yağ sürülür ve hamurdan bir kepçe alınır ve ince tabaka şeklinde tavayı kaplayacak şekilde dökülür. Alt yüzeyi pişince çevrilip diğer tarafı da pişirilir. Hamurun tamamı bitene kadar bu şekilde krepler hazırlanır. Krepler hazır olunca truff hazırlamaya geçilir. Krema küçük tencereye koyulup ılıtılır. Ilıyan krema ocaktan alınır ve içine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Çikolata da eriyince içine ufalanan kek parçaları eklenip yoğrulur. dinlenmesi için buz dolabına koyulur. Krep Pastanın ara kreması için krema, tarçın ve pudra şekeri iyice çırpılır. Krep hamurlarının arasına sürülerek üst üste dizilir. Buz dolabında dinlenen truff çıkarılır. El ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve kakaoya bulanır. Üst üste dizilen kreplerin en üstüne yerleştirilir. Kalan pudra şekeri ve kakao karıştırılıp pastanın üzerine ekilir.
Google Etiketler:Krep Pasta Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder