Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı


Türk lokum’unun tarihi 15. yüzyıldan itibaren Anadolu toprakları içinde yapılmasının bugüne kadar gelmiştir. Osmanlı da ise 18. yüzyıl itibariyle yaygın olarak tüketilmeye başlanan lokum’un anlamı Arapça da “rahat-ul hulküm” yani boğaz rahatlatan olarak geçmekteydi. Şüphesiz ki her şeyde olduğu gibi lokumda da 1 adres varsa Ali Muhiddin Hacı Bekir diyebiliriz. Bir rivayete göre sert şekerden sıkıldığı için 1. Abdülhamit’in düzenlediği bir yarışmada lokum yaparak kazanan kişi Hacı Bekir olmuştur. Avrupa da ise Turkish Delight adıyla 18. yüzyıl da giriş yapmıştır. Bayramlarda veya özel günlerinizde sizde eğer hazır ürün tüketmeyi sevmiyorsanız bu eşsiz tarihi Türk lezzetini sofralarınıza getirebilirsiniz.

 Portakallı Lokum Malzemeleri

Portakal Suyu (1 su bardağı mümkünse taze sıkılmış kullanabilirsiniz daha güzel oluyor)
 Portakal kabuğu rendesi
Su (4 su bardağı)
Toz şeker (3 su bardağı)
Mısır nişastası (1 su bardağı)
Limon tuzu (1 adet yeterli)
Fındık (yarım su bardağı kadar, isterseniz fıstık yada cevizde kullanabilirsiniz)
Hindistan cevizi (1 paket yeterli biraz daha fazla olabilir)

Portakallı Lokum Tarifi

Öncelikle genişte bir tencereye 3 bardak suyu, şekerimizi ve limon tuzumuzu da ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada portakal suyumuzu bir kaba alarak nişasta ve 1 bardak kalan suyumuzu ekleyerek nişasta iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. Şerbetimizde kaynamaya başladıktan sonra bu nişastalı karışımızı alarak yavaş yavaş şerbetin içine döküp bir taraftan da şerbeti hızlıca karıştırıyoruz. (Buradaki püf noktamız şu nişastalı karışım içine eklemeye başladığımızda eğer topaklanmasını istemiyorsanız sıcak şerbetten bir iki kaşık alarak ılınmasını sağlayabilirsiniz) Şimdi işin en yorucu kısmına geldik. Şerbetimiz şeffaflaşıp pelte pelte olarak kadar ortalama 20-25 dakika boyunca karıştırmamız gerekiyor. Dibinin tutmaması burada çok önemli bu yüzden iyice karıştırdığımızdan emin olmamız gerek. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Bu sırada da yağlı ufak boy bir borcama yağlı kağıt seriyoruz. Tencerenin içine fındığımızı (yada fıstık veya ceviz tercihinize göre) ekleyerek son bir kez daha karıştırıyoruz ve ardından borcama döküyoruz. Önce lokum’umuzun oda ısısına gelmesi gerekiyor geldikten sonra 1 saat buzdolabında bekleteceğiz. Buzdolabından çıkarıp istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Yuvarlak, kare dikdörtgen ama usulüne uygun yapacağım derseniz karelere böldükten sonra üstünü iyice hindistan cevizi ile kaplıyoruz ve 1 gün dinlendirdikten sonra bu muhteşem Türk tatlımız servise hazırdır. Hepimize afiyet olsun.

Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri