Osmanlı mutfaklarından bildiğimiz günümüzde de hala bu tatlı tariflerinin müptelası olduğumuz bir lezzetle Fatih Sarma Tatlısı ile karşınızdayız. Şerbetli tatlı olmasına rağmen son derece hafif, pratik, leziz bir tatlı tarifidir Fatih Sarma Tatlısı. Misafirlerinize hazırlayacağınız masalarınız da çok şık bir görüntüye sebep olacak bu tatlımıza bir an önce başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Fatih Sarma Tatlısı İçin Malzemeleri ;
2 bardak un
4 adet yumurta
1,5 bardak toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ceviz
Fatih Sarma Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeleri ;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Fatih Sarma Tatlısı Yapılışı ;
İlk başta su ve şekerimizi tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlayıp soğuması için kenara alabiliriz. Geniş bir kaba yumurta ve şekerimizi önce ardından tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip mikserle iyice karıştırıyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra yağlı kağıdımızı 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz. Ardından harcımızı tepsimize döküyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırınımızda üzeri hafif kızarıp kendisi yumuşak(çok sert olmasın) kalacak bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kekimizi nemlendirmek amacıyla şerbetimizin yarısını kekimize döküyoruz. Kekimiz nemlendikten hemen sonra kekimizin üstüne balı sürüp cevizlerimizi serpiyoruz ve kısa kenarlarından yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Kalan şerbetimizi de üstüne döküp üstlerini de bütün ceviz parçaları ile süsleyip servis ediyoruz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun JGoogle Etiketler:Fatih Sarma Tatlısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder