Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı

Fatih Sarma Tatlısı Tarifi


Osmanlı mutfaklarından bildiğimiz günümüzde de hala bu tatlı tariflerinin müptelası olduğumuz bir lezzetle Fatih Sarma Tatlısı ile karşınızdayız. Şerbetli tatlı olmasına rağmen son derece hafif, pratik, leziz bir tatlı tarifidir Fatih Sarma Tatlısı. Misafirlerinize hazırlayacağınız masalarınız da çok şık bir görüntüye sebep olacak bu tatlımıza bir an önce başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

 Fatih Sarma Tatlısı İçin Malzemeleri ;

2 bardak un
4 adet yumurta
1,5 bardak toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ceviz

 Fatih Sarma Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeleri ;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker

 Fatih Sarma Tatlısı Yapılışı ;

İlk başta su ve şekerimizi tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlayıp soğuması için kenara alabiliriz. Geniş bir kaba yumurta ve şekerimizi önce ardından tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip mikserle iyice karıştırıyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra yağlı kağıdımızı 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz. Ardından harcımızı tepsimize döküyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırınımızda üzeri hafif kızarıp kendisi yumuşak(çok sert olmasın) kalacak bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kekimizi nemlendirmek amacıyla şerbetimizin yarısını kekimize döküyoruz. Kekimiz nemlendikten hemen sonra kekimizin üstüne balı sürüp cevizlerimizi serpiyoruz ve kısa kenarlarından yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Kalan şerbetimizi de üstüne döküp üstlerini de bütün ceviz parçaları ile süsleyip servis ediyoruz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun J



Google Etiketler:Fatih Sarma Tatlısı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri