Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Tül Perde Tatlısı


Bugün sizlere ramazanda ve bayramda yapabileceğiniz kolay bir tatlı tarifi vermek istiyoruz. Tül perde tatlısı, Van yöresinde yapılan çok pratik ve lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Çıtır çıtır ve insanın içini kıymayan bu tatlı bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz en ideal tatlıdır. Hazır baklava yufkasından yapılan tatlı, sizi çok fazla zorlamadan ortaya harika bir lezzet çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Denemek isteyenler için tül perde tatlısı tarifi aşağıda verilmiştir.

 Tül Perde Tatlısı Malzemeleri

12 tane baklavalık yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Tatlının sosu için;

2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Tül Perde Tatlısı Yapılışı

Yufkalardan bir tanesini düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Daha sonra bunun üzerine biraz ceviz ve irmik serpin. Yufkayı büzerek fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların geri kalanını da aynı şekilde yağlayın, iç harcını koyun ve büzerek tepsiye yerleştirin. Daha sonra 180 derece fırında üzeri çok az kızarana kadar pişirin ve tepsiyi fırından alın. Tatlı pişerken siz de sosunu hazırlayabilirsiniz. Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri alın. Bunları köpürene kadar çırptıktan sonra üzerine; sıvı yağ ve sütü ekleyerek güzelce karıştırın. Son olarak kabartma tozunu da ilave edip, iyice çırptıktan sonra tatlının sosu hazır. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra, yapmış olduğunuz bu sosu her tarafına eşit miktarda dökün ve üzerine ceviz serpin. Sosladığınız yufkaları tekrar fırına alın ve bu kez üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada tatlının şerbetini yapalım. Bir tencereye toz şeker ve suyu alın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, içine birkaç damla limon damlattığınız şerbeti bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Tatlı fırından çıktıktan sonra, üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve birkaç saat tatlının şerbetini çekmesini bekledikten sonra, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tül perde tatlısı yapımı ve şekli ile ilgi çekici bir tatlıdır. Değişik bir tatlı ile bayramda misafirlerinize hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız, bu pratik tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Tül Perde Tatlısı Videolu Anlatım





Google Etiketler:Tül Perde Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri