Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Pratik Sivas Çöreği Tarifi


Damak tatları ve geleneksel lezzetleriyle epey ün almış güzel ilimiz Sivas’ın; ünü şehrin dışına taşmış, diğer illerde de sırf bu lezzete özel dükkanları bulunan Sivas Çöreği tarifimizle sizlerleyiz. Sivas'ın ekmekleri ve hamur işleriyle ilgili büyük bir şöhreti vardır. Evliya Çelebi dahi Sivas ekmeklerinden ve çöreklerinden bahsederken, "Has ve beyaz girde (yuvarlak) ekmeği ile çöreğini" övüyordu. Türk mutfak kültürü içinde seçkin bir yere sahip olan Sivas'ta "göz kararı el mizanı" diyerek yemek pişiren kadınlarımız, yemek pişirmeyi mutfak sanatı haline getirmişlerdir. Ve bu sanatları öylesine duyulmuş ki sonunda Sayın Yazar Müjgan Üçer tarafından  "Anamın Aşı, Tandırın Başı Sivas Mutfağı" adıyla bir kitap haline gelmiştir. Ayrıca  Divan-ü Lügati't-Türk'te yer alan; ağartı, kömbe, tutmaç, umaç, oğmaç, uğut ve kavut gibi çok eski tarihlere dayanan yemeklerimiz de Sivas yöresinde yapılmaktadır. Sivas möutfağı hakkında epey açıklamada bulunduğumuza göre; gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…

Sivas Çöreği Malzeme:

1 paket yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un 1 yumurta Tuz

Sivas Çöreği Yapılışı:

Mayayı bir karıştırma kabı içerisinde 1 su bardağı ılık suda eziyoruz. Hamurumuzu yoğurmak için yoğurma kabına unumuzu alıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açarak önceden su ile ezdiğimiz mayayı,sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın sadece akını, tuz ve sütü ekliyoruz. Orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurduktan sonra üzerini bezle örterek 20 -25 dakika mayalanması için bir kenara alıyoruz. Mayalanmış olan hamurumuzu ikiye bölüyoruz. 2 fırın tepsimizin içini hafifçe yağlayarak hazırlıyoruz. Daha sonra ikiye bölüp hazırladığımız bezeleri açarak tepsilerimize ayrı ayrı yerleştiriyoruz. Bir çatal yardımıyla üzerini şekillendirerek üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda iyice kızarana kadar pişiriyoruz.



Google Etiketler:Pratik Sivas Çöreği Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri