Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Tavada Şipşak


Tavada Şipşak Pasta beklemediğiniz misafirler geldiğinde ya da hazırlık yapmak için vaktiniz olmadığında kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve hoş görünüşlü bir ikram. 1o dakikalık hazırlama ve yarım saatlik pişirme süresinde 6-8 kişilik şipşak pastayı hazırlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken kullandığınız tavanın ince teflon olmaması, yapışmaması için iyice yağlamanız ve ilk sıcağı geçmeden çevirmemeniz gerektiği. Keki anında servis etmeyecekseniz puding sürmemeniz de bir başka püf noktası.

Tavada Şipşak Pasta Malzemeleri
2 tane yumurta
120 gr. toz şeker (1,5 çay bardağı kadar)
100 gr. Süt ( yarım su bardağı ya da 1 çay bardağı)
40 gr. sıvıyağ (yarım çay bardağı ya da 3 çorba kaşığı kadar)
150 gram kadar un (3 çay bardağı)
Yaklaşık 2 yemek kaşığı kakao
1'er paket vanilya ve kabartma tozu

Kekin arasına sürmek için
1 paket çikolatalı puding (küçük paketlerden) ya da istediğiniz bir pasta kreması
Kekin üzerini süslemek için pudra şekeri serperek üzerine çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Ya da pasta kreması ile de süslemeniz mümkün. Kekinizin içine ya da üzerine meyve parçaları ve fındık veya ceviz gibi kuruyemişler ilave ederek süslemeyi zenginleştirmek mümkün.

Tavada Şipşak Pasta Yapılışı

Toz şeker ile yumurtayı köpürene kadar çırpın. Sonra diğer kek malzemelerini ekleyin ve hamuru hazırlayın. Tercihen 26 cm. çapındaki tavanızı tereyağı ile yağlayın ve un serpin. İçine kek hamurunu boşaltın. Alüminyum folyoyu 3-4 kat olacak ve tavanızın büyüklüğünde olacak şekilde katlayın, ocağınızın büyük gözüne yerleştirin. Tavayı ocağa alıp, kapağını kapatır ve deliğiniz peçete ile tıkarsınız. Ocağı en kısık olacak şekilde açın. Yarım saat kapağını açmadan pişirin ve süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcağının çıkması için bir süre bekletin. Kekimiz pişerken de arasına süreceğimiz çikolatalı pudingi hazırlamayı unutmamalıyız. Kek biraz soğuduğunda yağlı kağıt üzerine tavayı ters kapatarak dışarı çıkartırız. Ortadan ikiye keser ve servis tabağına aldığımız yarısına pudingi süreriz. Daha sonra diğer yarısını üzerine kapatırız. Pastanın üzerini yukarıda anlattığımız şekilde süslerseniz pastanız hazır olacak, afiyet olsun.
Tavada Şipşak Pasta Tarifi Video

 





Google Etiketler:Tavada Şipşak,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri