tatlı tarifleri tatlı yapımı, tatlılar, tatlı çeşitleri, oktay usta tatlı tarifleri, resimli tatlı tarifleri, sütlü tatlı tarifleri, ramazan tatlıları, baklava tarifleri, kek tarifleri, pasta tarifleri,
Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz. tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde keşfedecek ve sofralarınızda enfestatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.
Aslında her kesin hiç değil akşam yemeklerinde bir tabak çorba içmesi önerilmektedir. Çorba sevenlerin sütlü çorbalara olan aşkı ise bir başkadır. Bugünkü çorba tarifimiz sütlü domatesli çorba olacaktır,ismi sütlü domates çorbası olarak geçse de bu çorba domates salçası ile yapılıyor. Bu nefis lezzete bir de nane ilave etseniz artık 2-3 tabak yemekten kendinizi alamayacaksınız.
Sütlü Domates Çorbası Malzemeleri
2 yemek kaşığı tere yağı 1 yemek kaşığı un 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1.5 su bardağı süt Tuz Sütlü Domates Çorbası Yapılışı
İlk önce tere yağını tencerede eritelim, salçayı ekleyip kısık ateşte kavuralım. Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu ekleyelim. Eklediğimiz su maksimum tenceremizin yarısını hafif geçecek kadar olmalı. Bu arada tuzumuzu da atalım. Diğer bir yandan unumuzu bir bardağa koyup suyla özledikten sonra çorbamıza ilave edelim. Unun topak topak olmaması için bir yandan da karıştıralım. Sütümüzü hafif ısıtalım. Pişen çorbamıza sütümüzü de yavaş yavaş ekledikten sonra kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kapatalım, ama ara ara karıştıralım ki yüz tutmasın. Servis ederken tercihinize göre kaşar rendesi veya nane kullana bilirsiniz. Herkese afiyet olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder