Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2016 Salı

Muhallebili Kemalpaşa


Kemalpaşa tatlısını bilmeyen yoktur herhalde.Özellikle düğünlerimiz de dağıtılması gelenek haline gelmiş olan kemalpaşa tatlısı,sizler için sitemizde yer almaktadır.Fakat biz tatlımıza biraz daha farklılık katarak muhallebili olarak sizlere sunuyoruz.Şimdide herkese afiyet olsun diyoruz ve malzemeler ile yapılışına geçiyoruz.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Zemin İçin

Yarım paket kemal paşa
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Üzeri İçin

1 poşet köpürtülmüş şanti
Hindistan cevizi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı

2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su bir tencereye koyulur kısık ateşte şekeri eriyene kadar pişirilir. Şekeri eriyince kemal paşa içine atılır kapağı kapatılır. Kemal paşa tatlısı pişince fazla olan şerbeti süzülüp tatlı borcama alınır. Muhallebi için tencereye un, süt, şeker, nişasta, pirinç unu, vanilya ve yumurta sarısı koyulur. Çırpma teli ile iyice çırpıldıktan sonra tencere ocağa koyulur. Kısık ateşte karıştırarak kıvamı olana kadar pişirilir. Pişen muhallebi borcama koyulan kemal paşa tatlısının üzerine dökülür. Tatlı soğumaya bırakılır. Tatlı soğurken krem şanti hazırlanır ve buzdolabına koyulur. Muhallebili tatlı soğuyunca üzerine krem şanti sürülür onun da üzerine Hindistan cevizi serpilir. 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir
» Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Video





Google Etiketler:Muhallebili Kemalpaşa,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri