Kemalpaşa tatlısını bilmeyen yoktur herhalde.Özellikle düğünlerimiz de dağıtılması gelenek haline gelmiş olan kemalpaşa tatlısı,sizler için sitemizde yer almaktadır.Fakat biz tatlımıza biraz daha farklılık katarak muhallebili olarak sizlere sunuyoruz.Şimdide herkese afiyet olsun diyoruz ve malzemeler ile yapılışına geçiyoruz.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Zemin İçin
Yarım paket kemal paşa
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Üzeri İçin
1 poşet köpürtülmüş şanti
Hindistan cevizi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı
2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su bir tencereye koyulur kısık ateşte şekeri eriyene kadar pişirilir. Şekeri eriyince kemal paşa içine atılır kapağı kapatılır. Kemal paşa tatlısı pişince fazla olan şerbeti süzülüp tatlı borcama alınır. Muhallebi için tencereye un, süt, şeker, nişasta, pirinç unu, vanilya ve yumurta sarısı koyulur. Çırpma teli ile iyice çırpıldıktan sonra tencere ocağa koyulur. Kısık ateşte karıştırarak kıvamı olana kadar pişirilir. Pişen muhallebi borcama koyulan kemal paşa tatlısının üzerine dökülür. Tatlı soğumaya bırakılır. Tatlı soğurken krem şanti hazırlanır ve buzdolabına koyulur. Muhallebili tatlı soğuyunca üzerine krem şanti sürülür onun da üzerine Hindistan cevizi serpilir. 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir» Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Video
Google Etiketler:Muhallebili Kemalpaşa,
0 yorum :
Yorum Gönder