Geleneksel tatlılarımızın başında gelen baklavanın günümüzde birçok çeşidi bulunmaktadır. Ev yapımı baklava yapmak isteyenler, bu tariflerin kolay yapılabilenlerini tercih ederler. Bugün sizlere tarifini vereceğimiz kekli baklava, lezzeti, görüntüsü ve pratik yapımı ile favori tatlılarınız arasındaki yerini alacaktır. Bayramda kolay yapılan bir şerbetli tatlı yapmak istiyorsanız, pratik olduğu kadar da hafif olan baklavamızı yapabilirsiniz. İddia ediyoruz ki evde baklava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştır. Denemek isteyenler için kekli baklava tarifi ve malzeme listesini veriyoruz.
Kekli Baklava Malzemeleri
Hamuru için;
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yufkayı açmak için;
Mısır nişastası
Keki için;
1 su bardağı un
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Baklavanın şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Kekli Baklava Yapılışı
Önce baklavamızın şerbetini yapıyoruz. Bir tencereye su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip, şerbet biraz koyulaşana kadar kaynatın. Sonra içine limon suyunu katarak, bir iki dakika daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alıp ılımaya bırakın. Baklavanın yapımında kullanmak için 2 tane yufka yapıyoruz. Bunun için derin bir kabın içine; yumurtayı kırın ve hızlı bir şekilde çırptıktan sonra geri kalan malzemeleri de kabın içine alarak, güzelce karıştırın. Daha sonra içine azar azar un ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Yaptığınız hamurdan küçük parçalar kopararak 20 tane beze yapın. Düz bir zemine nişasta serperek bu bezeleri tatlı tabağı boyutunda açın. Tüm hamurları açtıktan sonra 10’arlı iki gruba ayırın. 10 tane açılmış hamuru üst üste koyarak, tatlıyı yapacağınız tepsinin boyutunda açın. Diğer 10 tane hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra fırın tepsisini yağlayın. Yapmış olduğunuz yufkalardan bir tanesini fırın tepsisine serin. Şimdi de baklavanın kekini yapalım. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp, köpürene kadar güzelce çırpın. Sonrasında içine geri kalan kek malzemelerini de ilave ederek, hafif akışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Yapmış olduğunuz kek hamurunu, fırın tepsisine yaydığınız yufkanın üzerine aktarın ve bir kaşık yardımı ile her tarafına iyice yaydırın. Diğer yufkayı da kek hamurunun üzerine kapatın. Bıçakla baklava şeklinde dilimleyin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Kekli baklava yapımı, sayesinde ramazanda ve bayramlarda çok kolay bir şekilde değişik bir baklava yaparak, ağız tadı ile yiyebilirsiniz.
Google Etiketler:Kekli Baklava,
0 yorum :
Yorum Gönder