Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi

Labneli Kurabiye Tarifi


Susamlı labne kurabiye tuzlu ve peynirli kurabiyelerimizden birisi. Vereceğimiz tariften 25 civarında kurabiye çıkacaktır yani 12-14 kişilik misafir gruplarına ikram edebilirsiniz. Malzemesini 15 dakikada hazırlayabileceğiniz kurabiyemizin pişme süresi ise 25 dakika.

Susamlı Labneli Kurabiye Hamuru İçin
500-550 gr. un(5 su bardağı)
125 gr. Margarin (yarım paket)
80 gr. Sıvıyağ (1 çay bardağı)
110 gr. Yoğurt (1 çay bardağı)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Susamlı Labneli Kurabiye İçi İçin
500 gr. labne peynir (küçük üçgen peynirlerden 40 adet)
40 gr. beyaz peynir (kibrit kutusu kadar)
1 tane patates
Yarımşar çay kaşığı kırmızı biber ve karabiber
Kurabiyenin üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
125 gr. Su (yarım su bardağı ya da 1 çay bardağı)
1 paket kavrulmuş susam

Susamlı Labneli Kurabiye Yapılışı

Un, tuz ve kabartma tozunu eklemeden diğer malzemeleri karıştırınız. Daha sonra ayırdığımız malzemeleri de katarak yumuşak kıvamda bir hamur elde ediniz. Kurabiyemizin içini hazırlamak için ise patatesimizi soymamız ve ince ince doğramamız gerekiyor. Biraz tuz ilave edip haşlarız. Haşladığımız patatesi süzer ve bir çatal kullanarak ezeriz. Diğer iç malzemelerinin hepsini patatesin yanına ekler ve birbirlerine karışmalarını ve ezilmelerini sağlarız. Hamurumuzdan aldığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları açarız. Hazırladığımız içten 1 tatlı kaşığı kadar alarak içine koyar ve ağzını kapattıktan sonra elimizde yuvarlarız. Bu hamuru kurabiyenin üzeri için hazırladığımız pekmezli suya (yarım bardak su, 1 kaşık pekmez) batırıp çıkardıktan sonra kavrulmuş susama da bulayarak tepsiye yerleştiririz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirdikten ve bir süre soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Labneli Kurabiye Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri