Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi

Kıymalı Kayık Böreği


Kıymalı Kayık Böreği Malzemeleri

1 Paket Yufka
500 Gr Kıyma
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
2 Adet Biber
Baharat

 Üzeri İçin :

1 Adet Yumurta Sarısı
Susam

 Arası İçin

Sıvı yağ
Yoğurt

 Kıymalı Kayık Böreği Yapılışı

Kıyma tavaya koyulur. Eğer kıyma yağsız ise biraz sıvı yağ eklenir. Daha sonra içerisine çok küçük yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Onlarda tavaya eklenir. Kıyma sulanıp suyunu çekene kadar soğan ve domates ile birlikte kavrulur. Ocaktan almadan önce isteğe göre baharatlar eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Biraz ılıması için kenara koyulur. Bir kasede sıvıyağ ve yoğurt iyice çırpılır. 1 adet yufka serilir yarısına sıvıyağ yoğurt karışımı sürülüp ikiye katlanır. Katlanan yufka ikiye kesilir kenarına hazırlanan iç harçtan koyulur ve sıkmadan gevşek bir şekilde sarılır. Sarılan yufka yağlı kağıt serilen tepsiye koyulur. Malzemeler bitene kadar börekler bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir. Tepside hazır olan böreklerin üzeri bıçak ile uzunlamasına iç harcına kadar kesilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Yumurta sarının üzerine de susam ekilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun…



Google Etiketler:Kıymalı Kayık Böreği,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri