Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi

Kandil Simidi


Merhaba hanımlar, bugün sizlere her yıl karşıladığımız kandillerimiz için yapılabilecek tarifimizi sunacağım. Bilirsiniz, kandil günleri tüm pastaneler kapılarının önüne kutular içerisinde ikramlık kandil simitleri koyarlar. Bizler de kandillerde büyüklerimizi ziyarete gidersen, mahallemizdeki çocuklarımıza dağıtmak üzere bu kandil simitlerinden satın alırız. O kandil simitleri tadına doyum olmayan lezzetlerdedir. Peki ya biz hanımlar dışarıdan hangi koşullarda üretildiğini bilmediğimiz kandil simitlerinden almak yerine neden kendimiz yapmıyoruz. İşte bu soruyu kendime sorduğum anda bu ikramlık kandil simitlerini evimde yapabileceğimi düşündüm ve hemen malzemelerimi hazırlayarak işe koyuldum. Pek tabiî ki sonuç muhteşem, pastaneden aldıklarınızdan hiç farkı yok. Hem de daha sağlıklı. En azından içinde ne var, nerede pişiyor biliyorum. Şimdi sizleri de mutfağınıza davet etmek istiyorum. Bu lezzeti denemediğinizde emin olun çok şey kaçırmış olacaksınız.

Kandil Simidi İçin Malzemeler;

4 su bardağı un, 1 Yumurta Sarısı, 200 gr tereyağı, ½ çay bardağı sıvıyağ, 1 kahve fincanının çeyreği sirke, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1,5 çay bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep, 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin Malzemeler;

1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı pekmez, Bol susam, Çörek otu

Kandil Simidinin Yapılışı;

Tereyağ ve şekeri karıştıralım, Yumurta sarısını tereyağına yedirelim, Unun haricindeki tüm malzemeleri de ilave ederek yoğuralım, Unu azar azar ilave edelim, Yoğurmaya devam edelim, Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edelim, Hamurun üzerine streç film örterek hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, İster altlı üstlü, istek tek tarafını önce yumurtalı sosa batıralım, Sonra susam karışımına batıralım, Yağlı kağıt serilmiş olan tepsimize belirli aralıklarla dizelim, 170 derecelik fırınımızda 20 dakika pişirelim

 

Evet marifetli hanımlar, işte kendi ellerinizle hazırlayıp kandil akşamlarında ikramınızı yapabileceğiniz kandil simidimiz hazır. İsterseniz kandil günlerinin dışında da çay saatleriniz için ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz. Tarifimizin içindeki malzemeler belli hangi malzemelerden yaptığımızı biliyoruz, daha sağlıklı bir üretim yapmış oluyoruz. Tarifimiz hakkında sormak istediklerinizi tarifin yorum kısmına yazmanız yeterli olacaktır. Merak ettiğiniz, aklınıza takılan ne var ise en kısa sürede cevaplanacaktır.

Afiyet Olsun.

 

 

 

 





Google Etiketler:Kandil Simidi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri