Merhaba Hanımlar sizlere bugün Ortaköy kumpirin birebir aynısı olan kumpir tarifimi vereceğim. O kadar lezzetli ki ilk yediğimde hayran kalmıştım. Öğrendiğim bu muhteşem tarifi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Patatesin lezzetine çok daha farklı bir boyut kazandıran kumpirin nasıl yapıldığı ve püf noktalarına değineceğim. Dikkat edeceğiniz hususlara önem vererek müthiş bir kumpir hazırlayabileceğinize emin olabilirsiniz. Hem çok doyurucu hem de dışarıda yapılanlardan daha sağlıklı ve lezzetli olmaktadır.
Kumpir Malzemeleri;
4 Adet büyük boy patates, kumpirlik olarak satın alın, 2 büyük su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi, 4 Çorba kaşığı tereyağı, Büyük bir kâse Amerikan salatası, 5 Adet kornişon turşu, 1 Kâse dolusu mor lahana, 5 adet sosis, 1 çorba kaşığı dolusu domates ve biber salçası, 1 kâse dolusu haşlanmış mısır, 1 kâse dolusu doğranmış siyah zeytin, 1 kâse dolusu doğranmış yeşil zeytin,Kumpir Yapılışı;
Patateslerimizi iyice yıkadıktan sonra yüksek ısıdaki fırınımızda közlenene kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz, Pişirdiğimiz patatesleri fırından çıkarıyoruz, soğumasını beklemeden enine kesiyoruz, Kestiğimiz patateslerin içine tereyağımızı eşit miktarda paylaştırıyoruz, Sırasıyla her patates için aynı işlemi uygulayacağız, Kumpirin püf noktasına gelince içine tereyağı bıraktığımız patatesi aralıyoruz, Bir çatal yardımı ile eziyoruz, Ezdiğimiz patateslerin üzerine kaşar peyniri rendemizden koyuyor ezmeye ve iyice özdeşleşmesine dikkat ediyoruz, İyice kıvama gelmesi için yaklaşık beş Dakka boyunca patates ve kaşar peynirini karıştırıyoruz, Kornişon turşularımızı küp şeklinde doğruyoruz, Mor lahanamızı ince bir şekilde doğruyoruz, Sosislerimizi yuvarlak şekilde doğruyoruz, Domates ve biber salçamızın üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek sulandırıyoruz, Sulandırdığımız salçamızın üzerine doğradığımız sosisleri ilave edip iki üç dakika kavuruyoruz, Sırası ile kumpirimizin üzerine Amerikan salatası, turşu, lahana, haşlanmış mısır, zeytin çeşitleri ve sosislerimizden koyalım, Dilerseniz ketçap ve mayonez ile süsleyebilir ve servise sunabilirsiniz.Bu doyumsuz lezzeti bir an önce denemelisiniz, Ortaköy kumpirden hiç farkı olmadığını da görmüş olursunuz. Tarifimizin püf noktası patatesler ve kaşar peynirinin ezilmesinden geçmektedir. Bu işlemi çok iyi yaparsanız kumpirinizin lezzeti mükemmel olacaktır. Yine de sormak istedikleriniz olursa yorum kısmına sorularınızı bırakabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Google Etiketler:kumpir tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder