Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Kolay Un Helvası

Çocukluğunuzun nefis tadı, annelerinizin tatlı diye tutturduğunda pratik bir şekilde yapıp önünüze getirdiği, geçmişte de günümüzde de sevilerek yenilen bir tat un helvası… Her zaman evde bulunan malzemeleri, kısa sürede hazır hale gelmesi ile tatlı krizlerinin klasik tadı olan bu tarifi mutlaka siz de bilirsiniz. Ancak zaman zaman diğer helvalarda olduğu gibi un helvasında da kıvam tutmaması sorunu ile karşılaşılabilir. Bunun nedeni yanlış ölçüde verilen malzemeler ve uygulama aşamasında verilen ipuçlarına tam anlamı ile uyulmamasıdır. Siz de annelerimizin çocukluğumuzda yaptıkları nefis tadı ve kıvamı olan bir helva yapmak istiyorsanız, tarifimize ve ipuçlarına mutlaka göz atmalısınız.

Kolay Un Helvası Malzemeleri

100 gram margarin
1 çay bardağı kadar ay çiçek yağı
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su

Kolay Un Helvası Yapılışı

Helvanın şekerini tam anlamı ile alabilmesi için ilk olarak 3 bardak sıcak su ile şeker bir kasede karıştırılır. Şeker iyice eriyene kadar işleme devam edilir. Sonrasında derin bir tencerede margarin eritilir ve üzerine ayçiçek yapı eklenir. Biraz ısınınca sürekli karıştırılarak un eklenir. Bu aşamada eğer yanınızda biri var ise unu eleyerek dökebilir, ya da yapımdan önce 1 2 kere elekten geçirebilirsiniz. Unun tamamı eklendikten sonra karıştırmaya devam edilir. Un iyice kavrulup kahve rengini alınca cevizler eklenir ve iyice karışması sağlanır. Sonrasında ise kasede hazır bekleyen şekerli su helvaya eklenir. Bu aşamada da sürekli karıştırıp tatlının top top olmaması sağlanır. Kıvam alan helvanın altı söndürülür ve servis için şekil verilerek tabaklara yerleştirilir. Afiyet olsun.

Kolay Un Helvası Tarifi Resimli

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 25%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri
Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri


Kolay Un Helvası Tarifi Video

 





Google Etiketler:Kolay Un Helvası,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri