Çocukluğunuzun nefis tadı, annelerinizin tatlı diye tutturduğunda pratik bir şekilde yapıp önünüze getirdiği, geçmişte de günümüzde de sevilerek yenilen bir tat un helvası… Her zaman evde bulunan malzemeleri, kısa sürede hazır hale gelmesi ile tatlı krizlerinin klasik tadı olan bu tarifi mutlaka siz de bilirsiniz. Ancak zaman zaman diğer helvalarda olduğu gibi un helvasında da kıvam tutmaması sorunu ile karşılaşılabilir. Bunun nedeni yanlış ölçüde verilen malzemeler ve uygulama aşamasında verilen ipuçlarına tam anlamı ile uyulmamasıdır. Siz de annelerimizin çocukluğumuzda yaptıkları nefis tadı ve kıvamı olan bir helva yapmak istiyorsanız, tarifimize ve ipuçlarına mutlaka göz atmalısınız.
Kolay Un Helvası Malzemeleri
100 gram margarin
1 çay bardağı kadar ay çiçek yağı
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Kolay Un Helvası Yapılışı
Helvanın şekerini tam anlamı ile alabilmesi için ilk olarak 3 bardak sıcak su ile şeker bir kasede karıştırılır. Şeker iyice eriyene kadar işleme devam edilir. Sonrasında derin bir tencerede margarin eritilir ve üzerine ayçiçek yapı eklenir. Biraz ısınınca sürekli karıştırılarak un eklenir. Bu aşamada eğer yanınızda biri var ise unu eleyerek dökebilir, ya da yapımdan önce 1 2 kere elekten geçirebilirsiniz. Unun tamamı eklendikten sonra karıştırmaya devam edilir. Un iyice kavrulup kahve rengini alınca cevizler eklenir ve iyice karışması sağlanır. Sonrasında ise kasede hazır bekleyen şekerli su helvaya eklenir. Bu aşamada da sürekli karıştırıp tatlının top top olmaması sağlanır. Kıvam alan helvanın altı söndürülür ve servis için şekil verilerek tabaklara yerleştirilir. Afiyet olsun. Kolay Un Helvası Tarifi Resimli
Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri Un Helvası Resimleri
Kolay Un Helvası Tarifi Video
Google Etiketler:Kolay Un Helvası,
0 yorum :
Yorum Gönder