Bugün sizlere bayanların en çok tercih ettiği tatlı tarifi olan elmalı kurabiye tarifinden bahsedeceğiz.Leziz ve bir o kadar da hafif tadı olan elmalı kurabiye tarifimizin hazırlanışı da bir o kadar pratiktir.Kurabiye tarifleri arasında en çok tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de içine kıyılmış elma parçalarının ağızdaki o güzel tadı ve çok güzel bir kokuya sahip olmasından ötürüdür.Fırından çıktığında biraz daha yumuşak kıvamda olan elmalı kurabiye,fırından çıktıktan az bir süre sonra istenilen kıvamı kendi almaktadır.
Elmalı kurabiye çay saatlerinin en sevilen tatlarından birisidir. Elma ve cevizin muhteşem uyumu ve üzerine serpilen pudra şekeri ile kurabiyeler arasında en sevilenidir. Kendine has bir tadı, kokusu ve göze hitap eden harika bir şekli vardır. Eğer bugüne kadar bu harika lezzeti kendiniz yapmayı denemediyseniz, şimdi bunu denemenizin tam zamanı. Elmalı kurabiye yapmak kolay ve bir o kadar da keyiflidir. Az sonra sizlere vereceğimiz tarifle hiç zorlanmadan tıpkı dışarıdan aldıklarınız gibi demeyeceğiz, onlardan bile lezzetli kurabiye yapabileceksiniz. Bugüne kadar komşularınıza gittiğinizde size ikram edilen elmalı kurabiyeleri artık siz de yarım saatte yapabilirsiniz. Kurabiyeler fırından çıktıkları an muhteşem kokusuyla emeğinizin karşılığını verecektir. Bu enfes tatla tanışmak istiyorsanız hemen kolları sıvayıp elmalı kurabiye tarifimize göz atabilirsiniz. Takıldığınız noktalarda videodan yapım aşamasını izleyerek de destek alabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Yapım Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
İç Harcı İçin
3 Adet Elma
Yarım Bardak Şeker
Tarçın Ve Ceviz
Elmalı Kurabiye Hazırlanışı
İç harcı için elmalar rendelenir. Rendelenen elmalar şeker ile beraber suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır. Ocaktan alınan iç harç soğuması için kenara koyulur ve hamur hazırlanır. Hamur için malzemelerin tamamı karıştırma kabını alınır ve iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurun yarısı oklava veya merdane ile açılır. Açılan hamur sigara böreği gibi üçgen şeklinde kesilir. Geniş kısmına elmalı harçtan koyulup çok sıkmadan geniş şekilde sarılır. Sarılan hamurun uç kısımlarından tutup ay şekli verilir ve kesikler atılır. Hamurun tamamı bu şekilde yapılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece ısıdaki fırında üzeri hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirilir. Servis yapılırken üzerine pudra şekeri serpilir.
Elmalı Kurabiye Tarifi Video
Google Etiketler:Elmalı Kurabiye Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder