Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

19 Haziran 2016 Pazar

Kolay Fiyonk Tatlısı


Az malzeme ile kolay ve nefis bir tat elde etmek isteyenlerin çok hoşuna gidecek, fiyonk tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Yağda kızardıktan sonra şerbet içine batırılarak tatlandırılan bu tatlıyı, son anda haber veren misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz gibi evde fırının arızalandığı ancak tatlı krizinize girdiğiniz anlarda da hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede hazırlanması, damakta hoş tatlar bırakması ile günün her saatinde tüketilebilen bu tatlıyı tarif defterinizin baş köşesinde kayıtlı tutacağınıza eminiz. Olup olmadık zamanda tatlı diye tutturan evin minik bireylerinin de çok hoşuna gidecek bu tatlıyı gelin birlikte yapalım…

Fiyonk Tatlısı Malzemeleri

Hamuru için

1 su bardağı kadar yoğurt
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında yani yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kadar irmik
4 su bardağı un

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Üzeri için 

Yeşil fıstık

Kızartmak için

Yeteri kadar sıvı yağ

Fiyonk Tatlısı Yapılışı

Pratik tatlı için ilk olarak şerbeti yapılır. Su ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır, sonrasında ocaktan alınır ve limonu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Sonrasında hamurun tatlısına geçilir. Hamur için ilk olarak derin bir kaseye yoğurt, yağ ve yumurta konularak çırpılır. Malzemeler birbirine karışınca geri kalan hamur malzemeleri eklenir ve hepsi bir arada karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan büyük bezeler yapılır ve yaklaşık yarım santim kalınlığında açılır. Açılan bezeleri bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklüklerde dikdörtgenler şeklinde kesilir ve her bir dikdörtgeni ortasından sıkarak fiyonk şekli verilir. Hazırlanan fiyonkları kızgın yağda güzelce kızartılır, soğumuş olan şerbete atılır ve 5 dakika kadar şerbetini çekmesini beklenir. Süre sonunda hazır hale gelen tatlılar servis tabağına alınır, üzerine fıstık dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Kolay Fiyonk Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri