Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe

Karaköy Poğaçası


Karaköy Poğaçası Malzeme:

Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta Aldığı kadar un

İçine koymak için:

Yarım kalıp beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu

Üzerine: Çörek otu

Karaköy Poğaçası Yapılışı:

Yoğurma kabımıza ilk olarak maya, şeker, süt ve yoğurdumuzu alıyoruz Maya eriyene karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, un, yumurtanın akını ve tuz koyarak ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz. Üzerini bir bezle örterek ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Peyniri rendeliyoruz bir karıştırma kabına alarak üzerine incecik doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi avucumuzun içinde açarak arasına peynirli harcı koyup kapatıyoruz. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Eğer vaktiniz varsa bir süre daha mayalanmalarını bekleyerek ardından poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.





Google Etiketler:Karaköy Poğaçası,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri