Karaköy Poğaçası Malzeme:
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta Aldığı kadar unİçine koymak için:
Yarım kalıp beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotuÜzerine: Çörek otu
Karaköy Poğaçası Yapılışı:
Yoğurma kabımıza ilk olarak maya, şeker, süt ve yoğurdumuzu alıyoruz Maya eriyene karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, un, yumurtanın akını ve tuz koyarak ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz. Üzerini bir bezle örterek ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Peyniri rendeliyoruz bir karıştırma kabına alarak üzerine incecik doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi avucumuzun içinde açarak arasına peynirli harcı koyup kapatıyoruz. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Eğer vaktiniz varsa bir süre daha mayalanmalarını bekleyerek ardından poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Google Etiketler:Karaköy Poğaçası,
0 yorum :
Yorum Gönder