Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

12 Haziran 2016 Pazar

Ispanaklı Revani Tarifi


Ispanaklı Revani Malzemeleri

4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 demet ıspanak yaprağı
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
5 çorba k. un

Ispanaklı Revani Şerbeti İçin

2 su b. toz şeker
3 su b. su

Ispanaklı Revani Üzeri İçin

köpürtülmüş şanti

Ispanaklı Revani Yapılışı

Tencereye su koyup kaynatılır. Ispanaklar kaynayan suya batırılıp çıkarılır sonra soğuk suyun içine atılır ve suyu süzülür. Ispanakların suyu süzülünce robottan geçirilir. Karıştırma kabının içine yumurta ve şeker koyulur ve köpürene kadar çırpılır. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlayınca içine ıspanak eklenip tekrar çırpılır. Daha sonra içine kalan malzemeler de eklenip tekrar iyice çırpılıp kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış dikdörtgen borcama hazırlanan hamur eşit şekilde dökülür. 180 derece sıcaklıktaki önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet için şeker ve su tencereye koyulur şekerler eriyene kadar karıştırarak pişirilir. Şerbet kaynayınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Pişen revani fırından alınır ve o da ılımaya bırakılır. Şerbet ve revani ikiside ılıyınca şerbet revaninin üzerine dökülür. Ispanaklı revani şerbetini çekip soğuyunca üzerine krem şanti kaplanır. İsteğe göre krem şantininde üzeri süslenir. Dilimleyerek servis edilir.



Google Etiketler:Ispanaklı Revani Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri