Ispanaklı Revani Malzemeleri
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 demet ıspanak yaprağı
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
5 çorba k. un
Ispanaklı Revani Şerbeti İçin
2 su b. toz şeker
3 su b. su
Ispanaklı Revani Üzeri İçin
köpürtülmüş şanti
Ispanaklı Revani Yapılışı
Tencereye su koyup kaynatılır. Ispanaklar kaynayan suya batırılıp çıkarılır sonra soğuk suyun içine atılır ve suyu süzülür. Ispanakların suyu süzülünce robottan geçirilir. Karıştırma kabının içine yumurta ve şeker koyulur ve köpürene kadar çırpılır. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlayınca içine ıspanak eklenip tekrar çırpılır. Daha sonra içine kalan malzemeler de eklenip tekrar iyice çırpılıp kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış dikdörtgen borcama hazırlanan hamur eşit şekilde dökülür. 180 derece sıcaklıktaki önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet için şeker ve su tencereye koyulur şekerler eriyene kadar karıştırarak pişirilir. Şerbet kaynayınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Pişen revani fırından alınır ve o da ılımaya bırakılır. Şerbet ve revani ikiside ılıyınca şerbet revaninin üzerine dökülür. Ispanaklı revani şerbetini çekip soğuyunca üzerine krem şanti kaplanır. İsteğe göre krem şantininde üzeri süslenir. Dilimleyerek servis edilir.Google Etiketler:Ispanaklı Revani Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder