Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi

Hurmalı Tatlı


En lezzetli ve kolay tatlı tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bugünkü tatlımız hurmalı tatlı. Ekonomik malzemelerle yapacağınız bu tatlıyı bayramlarda ve özel davetlerinizde de misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Hurma çok lezzetli bir yiyecektir, tarifimizde bu güzel yiyeceği kullanıyoruz. Üzerindeki kremasıyla farklı bir tada sahip olan bu tatlıyı deneyen herkes beğenmektedir. Hafif bir tatlı yapmak isteyenler için hurmalı tatlı tarifi veriyoruz.

Hurmalı Tatlı Malzemeleri

Keki için;

1 su bardağı hurma
5 çay bardağı un
3 tane yumurta
3,5 çay bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 paket krema
2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu

Tatlının sosu için;

2 paket krema
100 gram tereyağı

Hurmalı Tatlı Yapılışı

İlk olarak hurmaların ortasını açarak çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir tencereye aldığınız hurmaların üzerine 2 su bardağı su ilave edin. Hurmalar yumuşayana kadar kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Yumuşamış olan hurmaları blenderdan geçirin. Şimdi tatlımızın kekini yapmaya geçebiliriz. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erirken sizde yumurtaları bir kaseye alın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın. Bunun içine un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Son olarak hurma ve eritilmiş tereyağını da malzemelere ilave edin. 5 dakika kadar çırptıktan sonra, yağladığınız borcama kek hamurunu dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirdikten sonra keki fırından çıkarın ve ılıması için biraz bekletin. Kek ılırken sizde tatlının sosunu yapmaya geçebilirsiniz. Tereyağını tavada eritin. Daha sonra içine kremayı aktarın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını söndürün. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine döküp güzelce yaydırın. Hurmalı tatlı servise hazırdır, dilimleyerek tatlı tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun. Tatlımız hakkında küçük bir hatırlatma yapmak istiyoruz; tatlı için yaptığınız kek çok

kabarmamaktadır. Bu konuda endişe etmeyin, kremanın tadını yeterince alabilmek için zaten kekinin kabarık olmaması gerekiyor.

Hurmalı tatlı yapımı çok kolay olduğu için, canınız tatlı çektiği her an rahatlıkla yapabilirsiniz. Misafirlerinize değişik ikramlıklar sunmaktan hoşlanıyorsanız bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.





Google Etiketler:Hurmalı Tatlı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri