tatlı tarifleri tatlı yapımı, tatlılar, tatlı çeşitleri, oktay usta tatlı tarifleri, resimli tatlı tarifleri, sütlü tatlı tarifleri, ramazan tatlıları, baklava tarifleri, kek tarifleri, pasta tarifleri,
Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz. tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde keşfedecek ve sofralarınızda enfestatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.
Çin mutfağı her zaman merak uyandırıcı, kimileri için vazgeçilmez kimileri için kötü deneyimlere neden olan bir mutfaktır fakat bizim mutfaklarımızdan eksik olmayan börek çeşitlerimizin arasına koymuştur Çin Böreği kendini. Sebze severlerin hafif tavuk parçalarıyla birlikte çok hoşlarına gidecek bir börek tarifidir. Bu leziz çıtır böreğimizin yapımına buyurun hep beraber başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık. Çin Böreği Malzemeleri 2 adet yufka 1 adet orta boy pırasa 1 adet orta boy soğan 1 adet tavuk göğsü 4 çorba kaşığı soya sosu 1 adet yumurta akı Karabiber Tuz Kızartmak için sıvıyağ Çin Böreği Tarifi
Pırasa ve soğanlarımız güzelce ayıklayıp ince ince dilimliyoruz. Tavuk etlerini de çok büyük olmamak şartıyla güzel parçalara dilimliyoruz. Tavuk sote yapıyormuş gibi kesebiliriz. Geniş bir tencereye sıvıyağımızı koyup biraz kızdırdıktan sonra tavuk eti, beyaz lahana, pırasa ve soğanlarımızı tavaya koyup güzelce harmanlıyoruz. Yalnız sebzelerimiz ve tavuk etimizin çok pişmemiş olması gerekiyor ki böreklerimizi kızarttığımız zaman iç harcımız böreğin içinde kaybolmasın. Hazırlamış olduğumuz iç harcı soğuması için kenara aldıktan sonra yufkalarımıza geçebiliriz. Yufkalarımız üst üste serip bir yufkadan 8 adet üçgen dilim çıkacak şekilde kesiyoruz ve toplam da 16 adet güzel üçgen dilim yufka elde ediyoruz. Bir yandan geniş bir tencerede böreklerimizi kızartmak için yağımızı koyup kızdırıyoruz. Üçgen dilimlerimizi hazırlamış olduğumuz harçtan bolca koyup börek uçlarımı yumurta akına batırıp kapattıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Hafif güzel sarı bir renk alana kadar kızartıyoruz. Kızarttığımız böreğimizi ikiye bölüp tabağımıza aldıktan hemen sonra üstüne soya sosu gezdiriyoruz ve böreğimiz hazır. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder