Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

hindistancevizlikurabiye

Yapılışı da yenmesi kadar kısa süren mükemmel bir lezzet olan hindistan cevizli kurabiyemizi ister çay altı olarak servis edebilir yada özel günlerinizde komşulara veya ailenize ikram etmek için yapabilirsiniz. Dilimize aslen Arapça Kureybiyye kelimesinden türemiş olsa da asıl adı flemenkçe kökenli koekie kelimesidir. Ana vatanı olarak Hollanda kabul edilmektedir. Sizde hem yapımı bu kadar kolay hem de malzemeleri çok az olan bu kurabiyemize hayran kalacaksınız. Şimdi sıra yapımına geldi.

 Hindistan Cevizli Kurabiye İçin Malzemeler;

Hindistan cevizi (3 su bardağı)

Şeker (1 su bardağı)

Un (2 yemek kaşığı)

Kabarma tozu (sadece yarım çay kaşığı gerekiyor lütfen tüm paketi kullanmayın)

Yumurta (1 adet)

Süt (çeyrek su bardağı)

Vanilya (sadece yarım çay kaşığı tüm paket değil)

ve 80 gram sütlü çikolata

 Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi;

Öncelikle süt, şeker ve yumurtamızı derin bir kaba alarak 2 dakika kadar çırpıyoruz. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekliyoruz. Lütfen burada vanilya ve kabartma tozunun dozajına dikkat edelim. Tüm paketi kullanarak tanımlanamaz bir şey yapmak istemezsiniz. Bu malzemelerimizi ekledikten sonra tel bir çırpıcı ile karıştırıyoruz. Şimdi hindistan cevizimizi de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Çırptıktan sonra hafif sert bir karışımımız olacak. Bu karışımımızdan istediğiniz büyüklükte parçalar alarak (ben lokmalık olarak alıyorum) elinizle şekil verin. 160 derecelik bir fırında ortalama 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bu sırada sizde çikolatamızı eritebilirsiniz. Pişen kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp soğumasını bekliyoruz dilerseniz çikolatayı da hindistan cevizine batırabilirsiniz tekrar. Hem görüntü bakımından hem de tat bakımından eşsiz bir şaheser olacaktır. Ben çikolataya batırmayı tercih ediyorum ama eğer çikolata sevmiyorsanız ki sevmeyen birini görmedim bugüne kadar batırmaya bilirsiniz. Üstüne hindistan cevizi ekleyerek servis edebilirsiniz. Hepinizin eline sağlık ve afiyet olsun.



Google Etiketler:hindistancevizlikurabiye,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri