Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı

Düğün Çorbası Tarifi


Adından da olduğu gibi midenize tam bir düğün havası yaşatacak olan bir çorba tarifi olan Düğün Çorbası ile karşınızdayız. Yapımı çok pratik ve kolay olması ile de hem günlük sofralarımızda hem ziyafet, misafir sofralarımızda sıkça servis ettiğimiz çorbamızın tarifin buyurun hep beraber göz atalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Düğün Çorbası İçin Malzemeler;

250 gr kuzu gerdan 8 su bardağı su 3 yemek kaşığı tereyağı 2 tepeleme çorba kaşığı un 1 ay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı tuz

Düğün Çorbası Terbiyesi İçin Malzemeler ;

3 çorba kaşığı yoğurt(süzme yoğurtta kullanabilirsiniz) Yarım limonun suyu 1 yumurtanın sarısı

Düğün Çorbası Tarifi;

Öncelikle etlerimizi bir tencereye alıp üstüne suyumuzu koyup haşlamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynadıkça üstünde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla muhakkak alın. Suyumuz iyice kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Etlerimiz iyice pişip dağılmaya başlayınca ocağımızın altını kapatıyoruz. Etimizi güzelce süzüyoruz fakat et suyumuzu kesinlikle dökmüyoruz. Etlerimizi kemiğinden ayırdıktan sonra küçük parçalar halinde didikliyoruz. Geniş bir tencereye tereyağımızı ve unumuzu kavurmaya başlıyoruz. Kavurduktan bir süre sonra et suyumuzdan beş bardak et suyu alıp tenceremize yavaş yavaş döküyoruz ve kaynatıyoruz. Bir yandan terbiyemizi hazırlamaya başlayabiliriz. Geniş bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice karıştırdıktan sonra kaynayan çorba suyumuzun dan da bir kepçe terbiyemizin içine ekliyoruz ve güzelce inceltiyoruz. Kaynayan çorbamıza etlerimizi de ekleyip biraz kaynattıktan sonra ocağımızdan alıyoruz. Terbiyeyi yavaşça çorbamıza ekliyoruz. Son olarak tavada erittiğimiz tereyağı ve toz kırmızı biberi kızdırıp çorbamızın üstüne gezdiriyoruz. İçinizi sıcacık yapacak leziz çorbamız hazır. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.



Google Etiketler:Düğün Çorbası Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri