Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı

Bezelye Çorbası Tarifi


Hepimiz sevdiklerimize özen gösteririz ve bunu mutfağımız da dahil her alanda yaparız, küçük detaylar ise gerek ruhsal ve gerekse bedensel sağlığımızı da güçlendirerek daha yukarılara taşır. Örneğin yaptığımız bir birinden lezzetli ve özenli yemeklerimizde besin seçimi. Özellikle sevdiklerimizde kolesterol, şeker, iştahsızlık, uyku düzensizliği ve yorgunluk olduğunu düşündüğümüz zamanlar için; tüm bunlara birebir şifa olan bezelyeyi tarifimize aldık ve sizler için Bezelye Çorbası tarifimizi hazırladık. Üstelik her zaman alıştığımız tatların biraz da dışına çıkmış oluyoruz bu tarifimizle. Bezelyemizi taze veya konserve kullanmamız yönünde herhangi bi belirtme de bulunmadım. Hangisini dilerseniz kullanabilirsiniz, Önemli olan yumuşayana dek pişmeleri.Haydi bizde bu şifanın tadına varalım ve gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…

Bezelye Çorbası Malzemeleri :

Yarım kg bezelye 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan 200 ml krema 3-4 su bardağı su Tuz, karabiber, dereotu

Bezelye Çorbası Yapılışı :

Sıvıyağı bir tencereye alıp üzerine küp küp doğranmış soğanı ekleyerek rengi değişene dek kavuruyoruz. Üzerine su, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca bezelyeleri ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz. Delikli kepçemizle tencereden 1 su bardağı bezelye çıkarıp kenara ayırıyoruz. Kalan kısmı blenderden geçiriyoruz ve üzerine kremayı ekleyerk 1-2 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız bezelyeyide çorbaya ekleyerek dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.



Google Etiketler:Bezelye Çorbası Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri