Sevgili Hanımlar,Bugün sizlere çilekli turta tarifimi anlatacağım. Bildiğiniz üzere reçeller tariflerimde de yer alan çilekten harika bir turta yapacağız.
Turta yapılışı belki de bir çoğunuza zor gelmektedir. Aslında kendinize güveniyorsanız, emin olun üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur hayatta. Kırmızının uyumunu yansıtacağınız çilekli turta, lezzeti ile ve görselliği ile tadına bakacak olan misafirlerinizi adeta büyüleyecektir. Ayrıca çileği tüketmeyi sevmeyen çocuklarınıza, çilekli turta pastası ile çileği sevdirebilirsiniz.
Biz hanımlar, her konuda güzel alternatifler üretebiliriz. Söz konusu çocuklarımız ise vitaminlerinden yararlanmaları için hazırlayacağımız lezzet yelpazesini genişletiriz.Şimdi çilekli turta tarifimizin hazırlanışına geçelim hep beraber.
Çilekli Turta Malzemeleri:
2 Adet yumurta, 4 Kahve fincanı un, 3 Kahve fincanı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, ½ limon suyu, Çay kaşığının ucu ile biraz tuz,Üzeri için
Yarım kilo çilek, 2 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 paket çilekli tart jölesi.Çilekli Turta Yapılışı:
Karıştırma kabımızın içerisine yumurtalarımızı kıralım, Tuz ilave edelim, 3 kahve fincanı şekerimizi de ilave ederek mikserle yüksek devirde 10 dakika çırpalım, Unumuzu ilave edelim, Kabartma tozu ve vanilyamızı ilave edelim, Limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha mikserle çırpmaya devam edelim. Akışkan bir kıvam alacak olan turta hamurumuzu, yağladığımız 30 cm çapındaki borcam tepsimize alalım. 150 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişme süresinde pişirmeye alalım. Turtamızın hamuru pişerken, üst malzemesinin hazırlanmasına geçelim, Süt, un, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp bu karışımdan bir muhallebi elde edene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştıralım, Muhallebi kıvamına gelmiş olan üst malzememizi ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Yarım kg çileğimizi iyice yıkayalım, çileklerin 1/3 ünü ayırıp mikserde püre haline getirelim ve muhallebi kıvamındaki üst malzememizin üzerine ilave edelim, Çileklerimizden kalanları da ikiye bölelim, Pişen turta hamurumuzu ılınması için beklemeye alalım, Üzerine çilek püresi ve muhallebi karışımızı dökelim, Üzerine döktüğümüz karışımın üzerine ikiye böldüğümüz çilekleri dizayn edelim, Ayrı bir yerde paket üzerindeki talimatlara göre hazırladığımız çilekli jöleyi üzerine dökelim, Buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Yeni tariflerle ve değişik lezzetlerle tekrar görüşmek üzere,Afiyet Olsun.
Google Etiketler:Çilekli Turta Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder