Çikolata ve meyve sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıyorum. Evde rahatlıkla istediğiniz her an kendinize, misafirlerinize ya da çocuklarınıza hazırlayabileceğiniz güzel bir tarif. İlk fırsatta deneyerek bu tarifin tadına bakmanızı öneririm. Az malzeme ile lezzetli bir şeyler yapmak isteyenlerin bir kere denedikten sonra vazgeçemeyeceği bir tarif.
Çikolatalı Muz Dilimleri Malzemeleri
2 adet muz
Hindistan cevizi
80 gr çikolata
Çikolatalı Muz Dilimleri Hazırlanışı;
Öncelikle muzların kabukları soyularak eşit parçalar halinde dilimlenir. Dilimler yağlı kağıt serili bir kaba konularak buzdolabında bekletilir. Muzların çikolataya batırıldığında çikolatayı dondurması için soğuk olmaları gerekir. 80 gr çikolata benmari usulü eritilir. Benmari usulü eritme sıcak suyun içine konulan bir kaba alınan çikolatalar buhar yardımı ile yavaş yavaş eritilir. Soğuması için 10 dakika kadar bekletilir. Geniş bir kaba Hindistan cevizi konulur. Muzlar dolaptan çıkartılarak önce çikolataya daha sonra Hindistan cevizine batırılır. Bütün muzlar bu işlemi gördükten sonra dolapta bir süre bekletilir ve servis edilir. Afiyet olsun…Çikolatalı Muz Dilimleri Tarifi Video
Google Etiketler:Çikolatalı Muz Dilimleri,
0 yorum :
Yorum Gönder