Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

12 Haziran 2016 Pazar

Çikolatalı Muz Dilimleri


Çikolata ve meyve sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıyorum. Evde rahatlıkla istediğiniz her an kendinize, misafirlerinize ya da çocuklarınıza hazırlayabileceğiniz güzel bir tarif. İlk fırsatta deneyerek bu tarifin tadına bakmanızı öneririm. Az malzeme ile lezzetli bir şeyler yapmak isteyenlerin bir kere denedikten sonra vazgeçemeyeceği bir tarif.

Çikolatalı Muz Dilimleri Malzemeleri

2 adet muz
Hindistan cevizi
80 gr çikolata

Çikolatalı Muz Dilimleri Hazırlanışı;

Öncelikle muzların kabukları soyularak eşit parçalar halinde dilimlenir. Dilimler yağlı kağıt serili bir kaba konularak buzdolabında bekletilir. Muzların çikolataya batırıldığında çikolatayı dondurması için soğuk olmaları gerekir. 80 gr çikolata benmari usulü eritilir. Benmari usulü eritme sıcak suyun içine konulan bir kaba alınan çikolatalar buhar yardımı ile yavaş yavaş eritilir. Soğuması için 10 dakika kadar bekletilir. Geniş bir kaba Hindistan cevizi konulur. Muzlar dolaptan çıkartılarak önce çikolataya daha sonra Hindistan cevizine batırılır. Bütün muzlar bu işlemi gördükten sonra dolapta bir süre bekletilir ve servis edilir. Afiyet olsun…

Çikolatalı Muz Dilimleri Tarifi Video





Google Etiketler:Çikolatalı Muz Dilimleri,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri