Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

22 Haziran 2016 Çarşamba

Balkabağı İle Muhallebinin Mükemmel Uyumu


Merhaba hanımlar, bugün sizlere özellikle de yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan balkabağı ile muhallebinin muhteşem uyumundan bahsetmek istiyorum. Balkabağı ve muhallebi ile hazırlanmış olan bu tatlımız muhallebiye farklı bir boyut getirmemizi sağlıyor. Siz de yiyeceklerde görselliğe önem verenlerdenseniz eminim ki bu tadı misafirlerinize ikram etmek için sabırsızlanacaksınız.

Muhallebi İçin Malzemeler;

1 Litre süt, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker

Balkabağı Uygulaması İçin Malzemeler;

1 kg bal kabağı, 2 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su Üzeri için çekilmiş ceviz

Balkabaklı Muhallebinin Yapılışı;

Balkabağımızı kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini ayıklayarak küp küp doğrayıp kapaklı geniş bir tencereye alalım, Kabakların üzerine şekerimizi ekleyelim kapağını kapatarak bir gece buzdolabında bekleyeme alalım, Bir gece beklettiğimiz balkabağı ve şeker karışımımızı buzdolabından çıkardıktan sonra orta ateşteki ocağımıza alalım, Kaşıkla hiçbir şekilde karıştırmadan yaklaşık 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakalım, Balkabağı bir gece beklediğinde su salacaktır, bu su pişerken yeterli gelmezse 1 çay bardağı su ilavesi yapabilirsiniz, Kabağımız pişerken boş durmuyor muhallebinin hazırlanmasına geçiyoruz, Nişasta ve unu pişirmek üzere tenceremize alalım, Şekeri de ilave edip karışmasını sağlayalım, Bu toz karışım üzerine sütümüzü ilave ederek, orta ateşteki ocağımıza alalım, Muhallebimizi tahta kaşık yardımı ile karıştırarak pişirmeye devam edelim, 15 dakika civarında kaynar halde kısık ateşte pişirmeye devam edelim, Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağımızı kapatıp, muhallebimizi ocaktan alalım, Üzerine vanilyamızı ilave ederek karıştıralım, Muhallebimizi servis yapacağımız biraz büyükçe olan kâselerimize eşit miktarda paylaştıralım, Kabaklarımızı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserden geçirerek püre haline getirelim, Püre haline getirdiğimiz balkabaklarımızı da muhallebilerimizin üzerlerine yine eşit miktarda paylaştıralım, Harika bir renk uyumu ortaya çıkacaktır, Balkabaklı muhallebimiz hazır hale gelmiş olacak.

Hazırladığımız her bir kâsenin üzerine çekilmiş cevirlerimizi serperek servis yapabiliriz. Ceviz yerine fındık ya da fıstık da kullanabilirsiniz. Tamamı ile damak tadınıza göre ayarlamanız mümkündür. Balkabaklı muhallebi tarifimiz ile ilgili sorularınızı yorum kısmına yazmanız yeterli olacaktır. Tarafınıza en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

Afiyet Olsun.





Google Etiketler:Balkabağı İle Muhallebinin Mükemmel Uyumu,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri