Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

22 Haziran 2016 Çarşamba

Adapazarı Islama Köfte Tarifi Yöresel Lezzet


Adapazarı deyince belki de bir çoğunuz bilmez ama benim aklıma direk ıslama köfte geliyor. Bir iş yemeği için gittiğim Adapazarı'nda tanıdım bu güzel lezzeti. Güzel bir iş yemeği sohbetinin yanında gelen, harika ıslama köfteyi yiyince direk zihnime kazıdım.Araştırma kimliğim neticesinde de Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesinin nasıl yapıldığı ile ilgilendim. Tarifini aldım, ıslama köfte ustalarından. Evimde ıslama köfte yemenin tadına vardım. Sevdiklerime, misafirlerime ev eşrafına da bu güzel lezzeti hazırlamaya başladım.

Tabii ki bu arada eşimin memleketinin de Adapazarı olması evimizde ıslama köfte günleri yapmamıza en büyük sebebi olmuştur. E tabi bir de benim ellerimde çıkıyor ise eşim değme aşçıların yanında yemeklerimi tercih etmektedir. Şimdi bakalım bu güzel lezzete nasıl ulaşıyoruz.

Adapazarı Islama Köfte Malzemeleri :

500 gr kuzu, dana karışık kıyma, 2 dilim çekilmiş ekmek içi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 12 adet soğan, 2 diş sarımsak,

Üzerinin Sosu İçin Malzemeler:

2 Çorba Kaşığı tereyağı, 1 Çorba kaşığı domates salçası, Çay kaşığının ucu ile karabiber, 1 su bardağı kemik suyu,

Adapazarı Islama Köfte Sunumu İçin:

8 dilim ekmek.

Adapazarı Islama Köfte Yapılışı:

Kıymamızı karıştırma kabına alalım, Üzerine çekilmiş ekmek içini ilave edelim, Üzerine baharatlarımızı ilave edelim, Soğanı ve sarımsağımızı ince olarak doğrayıp ilave edelim, Karıştırma kabımızdaki tüm malzememizi iyice yoğuralım, Yaklaşık 5 dakika sürekli olarak yoğuralım tüm malzeme birbirine karışsın, Köfte hamurunun elinize yapışmaması için elinizi ıslatın, Yuvarlak şekil vererek köfteleri hazırlayalım, Sosumuzu hazırlayacağımız uygun büyüklükte bir tavayı ocağa alalım, Tereyağını tavaya alıp, eridikten sonra yağın üzerine salçayı ilave edelim, Karabiberi sosumuzun üzerine ilave edelim, kavuralım, Kavurduğumuz sosumuzun üzerine kemik suyu ve tuz ilavesi yapalım, Sosumuzun olduğu ocağı kısıp kaynamasını bekleyelim, Kaynayan sosun içine bir dilim ekmeğin iki tarafını da hafifçe ıslanacak şekilde sosa batıralım, Bir ocağa da kısık ateşte teflon tavamızı koyup ısıtalım, Isınan tavanın içerisine ıslattığımız ekmeği koyalım, ekmeğin her iki yüzünü de bu işlemle kızartalım, Köfteleri de ekmekleri kızarttığınız tavaya koyup az yağda pişirin, Her iki tarafı kızarmış olan ekmeklerin üzerine kızartmış olan ıslama köftelerimizi dizelim, Yanına sivri biber, acı sos ve domates dilimleri ekleyerek sunum yapalım.

Adapazarı ıslama köftelerimizi afiyetle yiyebilirsiniz. Islama köfte adı kemik suyu ile hazırlanmış sosta ekmeklerin ıslatılmasından gelmektedir. Bu bilgiyi de dipnot olarak eklemek istedim.





Google Etiketler:Adapazarı Islama Köfte Tarifi Yöresel Lezzet,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri