Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

3 Ocak 2015 Cumartesi

Pirinc Lokum Tatlisi

Daha önce hiç tadına bakmadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum hanımlar; çocuklarınızda çok sevecek harika bir tatlı çeşiti 2015 yılına yeni girdik hayatımızada yeni tatlı türleri girsin dimi: )
Malzeme Listesi:

  •     1 su bardağı pirinç
  •     4 su bardağı süt
  •     1 su bardağı su
  •     2 çay bardağı şeker
  •     2 yemek kaşığı nişasta
  •     3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  •     1 fiske tuz

Pirinç Lokumunun Yapılışı:

    İlk iş olarak pirinci yıkayın ve üzerine kapatacak kadar sıcak su koyup 1  saat bekletin.
    Sonra bir tencereye su ve sütü alın içerisine pirinci ekleyin ve kaynamaya bırakın.
    Kaynadıktan sonra ocağı kısın.
    Pirinçler açılıp karışımın kıvamı koyulaşınca içerisine şekeri, hindistan cevizini, ve çok az suyla açtığınız nişastayı ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirin.
    Ocaktan alınca içerisine yağını da ilave edip eriyene kadar karıştırın.
    Yayvan bir kabın tabanını ıslatın ve lokumu dökün.
    Bu halde 1 gece buzdolabında bekletin.
    Ertesi gün dolaptan alın ve lokum şeklinde dilimleyerek bolca hindistan cevizine bulayıp, servise hazırlayın.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri