- 1 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 fiske tuz
Pirinç Lokumunun Yapılışı:
İlk iş olarak pirinci yıkayın ve üzerine kapatacak kadar sıcak su koyup 1 saat bekletin.
Sonra bir tencereye su ve sütü alın içerisine pirinci ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın.
Pirinçler açılıp karışımın kıvamı koyulaşınca içerisine şekeri, hindistan cevizini, ve çok az suyla açtığınız nişastayı ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirin.
Ocaktan alınca içerisine yağını da ilave edip eriyene kadar karıştırın.
Yayvan bir kabın tabanını ıslatın ve lokumu dökün.
Bu halde 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün dolaptan alın ve lokum şeklinde dilimleyerek bolca hindistan cevizine bulayıp, servise hazırlayın.
0 yorum :
Yorum Gönder