Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

2 Ocak 2015 Cuma

Kaymakli Kek Tarifi




Bugün sizlere Oktay ustanın Kaymaklı kek tarifini sunuyoruz. Kek yapımı denince ilk akla gelen site biziz.. Tatlitariflerin.com olarak sizlere en iyi hizmeti sunmak için büyük gayretler gösteriyoruz okuduğunuz tariflere lütfen yorum yapalim sizden sonra gelen arkadaşlara bir nevi yardımcı olmuş oluruz..









Gerekli Malzemeler

  •     Süt kaymağı yada krema 1 su bardağı kadar
  •     3 adet yumurta
  •     Su 1 çay bardağı
  •     Şeker 1 su bardağı
  •     Un 2 su bardağı un
  •     Kabartma tozu 1 paket
  •     Vanilya 1 çay kaşığı
  •     Yarım bardak  ince çekilmiş fındık, fıstık vb.
  •     Hindistan cevizi 2 çorba kaşığı

kaymakli kek Yapılışı ;

Oktay Ustadan Kaymaklı Kek Tarifi Anlatımı;

Yumurtalarla  şekeri  çırpın,
Köpük köpük olup şeker eriyine kadar..
Suyu ve kaymağı  ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kaymak karışımın içinde çözülsün..
Sonra üzerine un kabartma tozu  vanilyayı da ilave edip  karıştırın,
Kıvamı tutturduğunuzda Hindistan cevizini, fındık parçalarını, yada siz ne kullanmak istiyorsanız ilave edin..
Birbirine karışması için yeniden karıştırın..
Kek  kabınızın  tabanını yağlayıp bu karışımı kalıba boşaltın
175 derecede ısıda gözle görünür kabarma olana kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri