Kaysefe malzemeler..
- 250 gr margarin
- 750 gr toz şeker
- 5,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 kg ceviz içi ( dövülmüş )
- 1kg un
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:
MArgarini tencerede eritip üzerine azar azar unu katıyoruz.Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak unun rengi hafifçe kahverengileşene kaadr kavuruyoruz.Diğer taraftan yoz şeker ve sıcak suyu derin bir kaseye aktarıp şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Şekerli suyu kavrulmakta olan unun üzerine yavaş yavaş dökerek ocagın altını hafifçe kısıp
Helva suyunu çekinceye kadar dört-beş dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.Dövülmüş cevizin yarısını orta boy ve kenarları yüksek tepsiye boşaltıp üzerine kavurduğumuz helvayı iyice bastırarak yayıyoruz.KAlan cevizide üzerine serpiştirdikten sonra tahta kaşığın tersiyle helvanın üzerini iyice bastırıyoruz.Helvayı bıçakla baklava dilimleri olacak şekilde
Kesip ılık olarak servis yapıyoruz...
Afiyet şeker olsun
0 yorum :
Yorum Gönder