Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

4 Ocak 2015 Pazar

Cevizli Kaysefe

Sıcak günlerde sizi ferahlatacak bir iki şey vardır, ya soğuk bir içecek ya da buz gibi bir tatlı. Yazın bu sıcağında biraz olsun sizi ferahlatmak için sitemize soğuk tatlı tarifleri ekledik. Bu tarifler ile hem kendinizi hem de ailenizi biraz olsun ferahlatacaksınız. İrmik tatlıları, güllaç bu gibi soğuk tatlılardan bazıları. Ancak adını bile duymadığınız soğuk tatlı tarifleri olduğundan emin olabilirsiniz. Sitemizdeki tarifler ile çocuklarınıza muhallebiler, pudingler yapabilecek ve süslemelerinin nasıl yapılacağını öğrenebileceksiniz. Bu tatlıların yanına dondurma eklemek de tamamen sizin tercihinize kalmış.





Kaysefe malzemeler..


  • 250 gr margarin
  • 750 gr toz şeker
  • 5,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 kg ceviz içi ( dövülmüş )
  • 1kg un


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:

MArgarini tencerede eritip üzerine azar azar unu katıyoruz.Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak unun rengi hafifçe kahverengileşene kaadr kavuruyoruz.Diğer taraftan yoz şeker ve sıcak suyu derin bir kaseye aktarıp şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Şekerli suyu kavrulmakta olan unun üzerine yavaş yavaş dökerek ocagın altını hafifçe kısıp
Helva suyunu çekinceye kadar dört-beş dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.Dövülmüş cevizin yarısını orta boy ve kenarları yüksek tepsiye boşaltıp üzerine kavurduğumuz helvayı iyice bastırarak yayıyoruz.KAlan cevizide üzerine serpiştirdikten sonra tahta kaşığın tersiyle helvanın üzerini iyice bastırıyoruz.Helvayı bıçakla baklava dilimleri olacak şekilde
Kesip ılık olarak servis yapıyoruz...

Afiyet şeker olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri