Parfe nedir ? nasıl yapılır ; ) bende ilkdefa öğreniyorum Nihal ustaya hemen sordum nedemektir diye onun cevabı şöyle oldu ; kalıba dökülerek dondurulmus kremayla yapılmış Pasta'ya denir dedi ; )
Fazla lafı uzatmadan KİRAZLI ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ Nasıl pişirilmeli hazırlanışından yapılışına ek olarakta alt tarafta not düşülmüştür kolay gelsin ; )
Görsel resim olarak ;
Şunlar malzemeler..
- 2 çorba kaşığı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 6 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı çekirdeksiz kiraz
TABAN İçin ..
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket şekerli bisküvi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
KİRAZ SOS için :
- 2 su bardağı çekirdeksiz kiraz
- 1 su bardağı toz şekeR
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
NOT.
Nişasta,su,toz şeker ve kirazı kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..
Toz şeker ve suyu karıştırıyoruz.Kısık ateşte şekeri eritip ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpıp.ŞEkerli suyu yavaş yavaş yumurta sarılarının üzerine dökerek çırpıyoruz.Kremayı cam bir kasede mikserle çırpıp.Tüm karışımı birleştirip.Kirazları ekliyoruz.Çikolatalı bisküvinin üzerine döküp .bir gece buzlukta bekletip.ertesi gün dilimleyerek üzerine kiraz sos dökerek servis yapıyoruz.
NOT:
Tereyağı,süt ve kakaoyu karıştırarak bir taşım kaynatıp kırılmış bisküvilerle birleştirerek yağlanmış kalıbın tabanına yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun . .
0 yorum :
Yorum Gönder