Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2013 Cuma

Kirazli Cikolatali Parfe Tarifi


Parfe nedir ? nasıl yapılır ; ) bende ilkdefa öğreniyorum Nihal ustaya hemen sordum nedemektir diye onun cevabı şöyle oldu ;  kalıba dökülerek dondurulmus kremayla yapılmış Pasta'ya denir dedi ; )

Fazla lafı uzatmadan KİRAZLI ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ Nasıl pişirilmeli hazırlanışından yapılışına ek olarakta alt tarafta not düşülmüştür kolay gelsin ; )

Görsel resim olarak ;



Şunlar malzemeler..


  • 2 çorba kaşığı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 6 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kiraz


TABAN İçin .. 


  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli bisküvi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı


KİRAZ SOS için :


  • 2 su bardağı çekirdeksiz kiraz
  • 1 su bardağı toz şekeR
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su 


NOT. 

Nişasta,su,toz şeker ve kirazı kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..

Toz şeker ve suyu karıştırıyoruz.Kısık ateşte şekeri eritip ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpıp.ŞEkerli suyu yavaş yavaş yumurta sarılarının üzerine dökerek çırpıyoruz.Kremayı cam bir kasede mikserle çırpıp.Tüm karışımı birleştirip.Kirazları ekliyoruz.Çikolatalı bisküvinin üzerine döküp .bir gece buzlukta bekletip.ertesi gün dilimleyerek üzerine kiraz sos dökerek servis yapıyoruz.

NOT:

Tereyağı,süt ve kakaoyu karıştırarak bir taşım kaynatıp kırılmış bisküvilerle birleştirerek yağlanmış kalıbın tabanına yerleştiriyoruz.


Afiyet olsun . .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri