Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2013 Cuma

Ahu dudulu Cikolata Katlar


Bugun sizler için AHUDUDULU ve ÇİKOLATALI KATLAR Tarifi hakkında bilgiler veriyoruz Çikolata seviyorsaniz bu mükenmel tarifi kaçırmayın şimdiden afiyet olsun buyrun tarifi..

Ahududulu İçin  malzemeler

250 gr ahududu
250 gr bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
1,5 su bardağı çırpılmış kremşanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtta kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerini çatalla yer yer delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar beş dakika pişiriyoruz.
Soğumaya bırakıp kabaran milföylerin üzerlerine elimizle bastırarak iyice inceltip yağlı kağıt üzerine diziyoruz.Çikolatayı bir kaba ufalayıp benmari usulü eritiyoruz.Hafif ılınınca fırçayla milföylerin üzerini kaplayacak şekilde
Sürüyoruz.Hamurları yağlı kağıtla birlikte buzdolabına alıp iyice katılaşıncaya kadar bekletiyoruz.NAne yaprakları,kremşanti ve peyniri çukur bir kapta çırpıp buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletiyoruz.Çikolataları milföylerin
Yarsının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirip.KAlan milföylerle kapatıp üzerlerine kalan krema ve ahududularla süsleyip.ÜZerlerini pudraşekeri serpip servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri