14 Haziran 2013 Cuma
Ahu dudulu Cikolata Katlar
Bugun sizler için AHUDUDULU ve ÇİKOLATALI KATLAR Tarifi hakkında bilgiler veriyoruz Çikolata seviyorsaniz bu mükenmel tarifi kaçırmayın şimdiden afiyet olsun buyrun tarifi..
Ahududulu İçin malzemeler
250 gr ahududu
250 gr bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
1,5 su bardağı çırpılmış kremşanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtta kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerini çatalla yer yer delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar beş dakika pişiriyoruz.
Soğumaya bırakıp kabaran milföylerin üzerlerine elimizle bastırarak iyice inceltip yağlı kağıt üzerine diziyoruz.Çikolatayı bir kaba ufalayıp benmari usulü eritiyoruz.Hafif ılınınca fırçayla milföylerin üzerini kaplayacak şekilde
Sürüyoruz.Hamurları yağlı kağıtla birlikte buzdolabına alıp iyice katılaşıncaya kadar bekletiyoruz.NAne yaprakları,kremşanti ve peyniri çukur bir kapta çırpıp buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletiyoruz.Çikolataları milföylerin
Yarsının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirip.KAlan milföylerle kapatıp üzerlerine kalan krema ve ahududularla süsleyip.ÜZerlerini pudraşekeri serpip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder