- Pastaa Malzemeleri .
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
12 adet kayısı
35 adet bisküvi
2 su bardağı siyah üzüm
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilyalı puding
1 yumurta beyazı
1 tutam tuz
35 adet bisküvi
- HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Mikserde bisküvi ve fındığı toz haline gelene kadar kıyıyoruz.Eritilmiş tereyağı ve iki yemek kaşığı soğuk su ekleyip yoğurup tart kalıbına bastırarak yerleştiriyoruz.Buzdolabında yirmi dakika bekletiyoruz.Pudingi tarifine göre pişirip puding kaynamaya başladığı zaman fındık ezmesini
Hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz.Tartın üstüne hazırladığımız pudingi yayıp tartın üstünü dilimlenmiş kayısı ve üzümle süslüyoruz.Yumurta akını ve tuzu çırpıp fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürüyoruz.Buzdolabında iki saat bekletip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder