Jöleli masal dünyası malzemeler..
- 2 adet portakal jölesi
- 2 adet muz
- 2 adet çilek
- 2 adet elma
- 2 adet portakal
- 4 su bardağı çilek
- 2 adet limon
- 30 adet bebe bisküvisi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı siyah üzüm tanesi
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
YAndan kelepçeli tart kalıbına önce düzgün olarak bir sıra meyva yerleştirip muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesip şekilli olarak yerleştiriyoruz.Kivileri dilimleyip aralarına sıralıyoruz.Kenarlarına çilek ve üzüm tanelerini koyuyoruz.Küçük tavada bir paket jöle bir bardak sıcak su koyup karıştırarak eritiyoruz.Yarısını ayrı bir kaba alıp içine bir bardak buz ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.Buz eriyip jöle koyulaşmaya başlayınca
Meyvaların üzerine kaşık yardımıyla jöleyi döküp buzdolabına koyup donana kadar bekletiyoruz.İkinci sıraya çilek ,portakal ve üzümle kaplıyoruz.Kalan jöleye tekrar buzlu su ilave ediip ikinci sıraya döküyoruz.Tekrar buzdolabında otuz beş dakika bekletip donduruyoruz.Kalan bütün meyvaları üçüncü sırayı yapıp üst üste koyuyoruz.bir paket jöleyi tekrar bir bardak sıcak suyla eritip üstüne iki bardak buz koyup koyulaşınca üçünccü sıradaki
Kalıp dolacak şekilde meyva kaplı olmalı meyvaların üstünü jöleyle kapatıp dolapta bir gece bekletip servis yapmadan önce dolaptan çıkartıp kalıbı ters çeviriyoruz kenarlarına cici bebe bisküvisi yapıştırıp hindistan cevizile kenarlarını süsleyip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder