Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

23 Mayıs 2013 Perşembe

# Jöleli Masal Dünya Tarifi


                                                   Jöleli masal dünyası malzemeler..



  • 2 adet portakal jölesi
  • 2 adet muz
  • 2 adet çilek 
  • 2 adet elma
  • 2 adet portakal
  • 4 su bardağı çilek 
  • 2 adet limon 
  • 30 adet bebe bisküvisi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı siyah üzüm tanesi


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :


YAndan kelepçeli tart kalıbına önce düzgün olarak bir sıra meyva yerleştirip  muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesip şekilli olarak yerleştiriyoruz.Kivileri dilimleyip aralarına sıralıyoruz.Kenarlarına çilek ve üzüm tanelerini koyuyoruz.Küçük tavada bir paket jöle bir bardak sıcak su koyup karıştırarak eritiyoruz.Yarısını ayrı bir kaba alıp içine bir bardak buz ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.Buz eriyip jöle koyulaşmaya başlayınca
Meyvaların üzerine kaşık yardımıyla jöleyi döküp  buzdolabına koyup donana kadar bekletiyoruz.İkinci sıraya çilek ,portakal ve üzümle kaplıyoruz.Kalan jöleye tekrar buzlu su ilave ediip ikinci sıraya döküyoruz.Tekrar buzdolabında otuz beş dakika bekletip donduruyoruz.Kalan bütün meyvaları üçüncü sırayı yapıp üst üste koyuyoruz.bir paket jöleyi tekrar bir bardak sıcak suyla eritip üstüne iki bardak buz koyup koyulaşınca üçünccü sıradaki 
Kalıp dolacak şekilde meyva kaplı olmalı meyvaların üstünü jöleyle kapatıp dolapta bir gece bekletip servis yapmadan önce dolaptan çıkartıp kalıbı ters çeviriyoruz kenarlarına cici bebe bisküvisi yapıştırıp hindistan cevizile kenarlarını süsleyip servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri