Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

26 Mayıs 2013 Pazar

Pandispanya Göcmen Baklava



Baklava için malzemeler . #


  • !/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı mısır nişastası


PANDİSPANYA için :


  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya


ŞERBET için :



  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :


  • Hamuru için yoğurma kabının içine yumurta,sıvıyağ,süt ve tuz koyup karıştırıyoruz.Kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.Baklava hamurunu tezgahın üzerine elıp hamur  pütürsüz hale gelene kadar yoğurup üzerini örtüp yirmi dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • ŞErbeti için tencereye şekerle suyu koyup orta ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar ara sıra karıştırıyoruz.Şurubun koyulaşması için en az beş dakika kaynatıp soğuması için ocaktan alıp bir kenarda bekletiyoruz.Pandispanya için derin bir kasenin içine yumurtayla 
  • toz şekeri koyup şeker eriyene kadar çırpıyoruz.Kabartma tozu vaniilya unu ekleyip beş dakika daha bütün malzemelerle birlikte çırpıp kenarda bekletiyoruz.Dinlenen hamurdan yirmi adet beze yapıyoruz.Beş adet bezeyi aralarına mısır nişastası serperek tezgahın üzerinde
  • Çay tabağı büyüklüğünde açıp beş tanesini üst üste koyup otuz-otuzbeş cm çapında yufka olarak açıyoruz.Bu yufkayı yağlanmış yuvarlak tepsiye seriyoruz.İkinci beş adet bezeyi aynı şekilde açdıktan sonra üst üste koyup tekrar yufka şeklinde açıyoruz.Tekrar tepsi büyüklüğüne
  • Getirip tepsideki yufkanın üzerine serip sonrada yufkanın üzerine çırpıp kenarda beklettiğimiz pandispanya hamurunu aktarıp yayıyoruz.KAlan on bezeyide tekrar aynı biçimde açarak iki yufka daha hazırlıyoruz.İki yufkayı pandispanyanın üzerine üst üste yerleştiriyoruz.en son 
  • Olarak baklavayı dilimleyerek üzerine küçük tavanın içinde kızdırılmış yağı her tarafına eşit şekilde döküyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında baklavaların üzeri kızarana kadar yaklaşık kırk-kırkbeş dakika pişirip pişmiş baklavaların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek
  • Döküyoruz.Ilıdıktan sonra servis yapıyoruz..


AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri