Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

# Katı Muhallebi





  • Kullanılcak malzemeler..

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı gülsuyu
  • Biraz vanilya
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 100 gr pirinç
  • 1 kaşık nişasta

  • HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

  • Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup bir saat bekletiyoruz.Sonra suyunu süzüp iyice kuru bez arasında kurulayıp havanda döverek toz haline getiriyoruz.İnce delikli tel süzgeçten veya tülbetten bir litre sütün içerisine geciriyoruz.
  • Geçmeyen pirinç  tanelerini tekrar dövüp hepsini süte  geçiriyoruz.ŞEkeride ilave edip ateşe koyuyoruz.TElle karıştıraak koyulaştırıyoruz.Ayrı bir kapta bir kaşık nişastayı yumurta saarısıyla karıştırıp yarım bardak su koyarak iyice eziyoruz.Karışıma katıyoruz.Muhallebiyi bir iki 
  • Taşım daha kaynatıp ateşten alıyoruz.KAselere boşaltıp soğuyunca servis yapıyoruz..

  • AFİYET OLSUN.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri