Kabak Tatlısı Ev hanımlarının vazgeçilmez tatlılarından birtanesidir pratik ve çok kolay bir şekilde yapılır fazla zahmeti yoktur lafı fazla uzatmadan tarife geçelim. ; )
Kabak için Malzemeler..
- 6 kg kabak
- 2 kg toz şeker
Kabak Tatlı HAZIRLANIŞI :
- Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesiyoruz.Keskin bir bıçak yardımıyla kabağın çekirdekli bölümünü temizliyoruz.Bu temizleme sonrasında
- Kabağın içi tamamen oyulmuş olacakdır.Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurup kapağını kapatıyoruz.Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5 3
- Saatte pişecektir.Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltıyoruz.Kabağın kabuklarını soyarak dilimliyoruz.Üzerine kabağın şerbetini
- Dökerek servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN ..
0 yorum :
Yorum Gönder