Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

26 Mayıs 2013 Pazar

Aşure Tarif




Türkiyenin vazgeçilmez Tatlı türü olan aşurenin tarifini bugün sizler için paylaşıyoruz lafı fazla uzatmadan hemencik tarife geçelim . . ;)


Malzemeler..


  • 1/2 kg buğday
  • 1 çay fincanı pirinç
  • 200 gr kuru ceviz
  • 200 gr kuru fasulye
  • 100 gr pilav fıstığı
  • 200 gr nohut
  • 1kg toz şeker
  • 4 adet limon
  • 200 gr fındık
  • 50 gr kuş üzümü


HAZIRLANIŞI:


  • Pirinç ve buğdayı ayıklayıp yıkıyoruz.Tencereye koyup üzerini üç dört parmak aşacak kadar su ilave ediyoruz.Tencerenin kapağını kapatmadan ateşe koyuyoruz.
  • Karıştırarak beş dakika pişirip ateşten alıyoruz.Üzerinede sıkıca bir bez örtüp sıcak bi yerde bir gece bekletiyoruz.Nohut ve fasulyeleride yumuşayıncaya dek 
  • Haşlıyoruz.Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe  koyup kapaksız olarak kaynatıyoruz.Dibinin tutmamasına özen gösteriyoruz.
  • Sürekli tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.Bir süre sonra altını biraz kısıp kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katıyoruz.Ağır ateşte pişirmeye devam ederken 
  • 1 kg toz şekeri ilave ediyoruz.Ateşten almaya yakın limonlarıda rendeleyip aşureyi bir iki taşım daha kaynatıyoruz.Son olarak arzunuza göre ateşten almadan bir 
  • Fİncan gül suyunu ilave edebilirsiniz.Soğumadan kaselere koyup buzdolabına kaldırıyoruz.Fındık ve cevizi kavurup çekiyoruz.Biraz pilav fısdığını kavuruyoruz kuş 
  • Üzümünü de ayıklayıp hafifçe tavada ceviriyoruz.Buzdolabında soğumaya bırakdığımız aşureleri çıkarıyoruz üzerine  kavurduğumu içi döküp servis yapıyoruz..


AFİYET OLSUN ..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri