Türkiyenin vazgeçilmez Tatlı türü olan aşurenin tarifini bugün sizler için paylaşıyoruz lafı fazla uzatmadan hemencik tarife geçelim . . ;)
Malzemeler..
- 1/2 kg buğday
- 1 çay fincanı pirinç
- 200 gr kuru ceviz
- 200 gr kuru fasulye
- 100 gr pilav fıstığı
- 200 gr nohut
- 1kg toz şeker
- 4 adet limon
- 200 gr fındık
- 50 gr kuş üzümü
HAZIRLANIŞI:
- Pirinç ve buğdayı ayıklayıp yıkıyoruz.Tencereye koyup üzerini üç dört parmak aşacak kadar su ilave ediyoruz.Tencerenin kapağını kapatmadan ateşe koyuyoruz.
- Karıştırarak beş dakika pişirip ateşten alıyoruz.Üzerinede sıkıca bir bez örtüp sıcak bi yerde bir gece bekletiyoruz.Nohut ve fasulyeleride yumuşayıncaya dek
- Haşlıyoruz.Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatıyoruz.Dibinin tutmamasına özen gösteriyoruz.
- Sürekli tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.Bir süre sonra altını biraz kısıp kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katıyoruz.Ağır ateşte pişirmeye devam ederken
- 1 kg toz şekeri ilave ediyoruz.Ateşten almaya yakın limonlarıda rendeleyip aşureyi bir iki taşım daha kaynatıyoruz.Son olarak arzunuza göre ateşten almadan bir
- Fİncan gül suyunu ilave edebilirsiniz.Soğumadan kaselere koyup buzdolabına kaldırıyoruz.Fındık ve cevizi kavurup çekiyoruz.Biraz pilav fısdığını kavuruyoruz kuş
- Üzümünü de ayıklayıp hafifçe tavada ceviriyoruz.Buzdolabında soğumaya bırakdığımız aşureleri çıkarıyoruz üzerine kavurduğumu içi döküp servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN ..
0 yorum :
Yorum Gönder