Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Yağlı Su Muhallebisi

Yağlı su muhallebisi, tatlılar arasında en az malzemeyle ve en kolay yapılanlarından birisidir. Muhallebinin yapımında süt yerine su kullanıldığı için, evinizde süt olmasa da dilediğiniz her zaman bu lezzetli tatlıyı yapabilirsiniz. Eskiden çok çocuklu ailelerin en sık yaptığı tatlılar arasında bulunan su muhallebisi bu tarifimizde, üzerine dökülen tereyağı ile ayrı bir lezzet kazanıyor. Çocukların ve büyüklerin çok sevdiği bu tatlıyı biraz daha leziz ve değişik hale getirmek isterseniz yağlı su muhallebisi tarifi bu isteğinizi karşılamaya yardımcı olabilir. Sıcak yaz akşamlarında içinizi ferahlatan bir tatlı istiyorsanız işte tarifimiz.

 Yağlı Su Muhallebisi Malzemeleri

6 su bardağı su
9 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

 Yağlı Su Muhallebisi Yapılışı

Derince bir tencerenin içine 2 su bardağı su ve buğday nişastasını alarak güzelce karıştırın. Nişastayı erittikten sonra kalan 4 bardak suyu da tencereye ilave edin ve ocağın altını yakarak, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Tenceredeki karışım kaynamaya başladığında içine toz şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan muhallebiyi servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını yakmadan eritin ve bunu bir kaşık yardımı ile su muhallebisinin üzerinde gezdirin. Son olarak tatlının üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek soğuması için buzdolabına kaldırın. Yeterince soğuduktan sonra yağlı su muhallebisi servise hazırdır, istediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Biz tatlımızı yaptıktan sonra tamamını büyük bir servis tabağına aldık fakat siz isterseniz tatlıyı ayrı ayrı kaselere koyarak üzerlerinde yağ gezdirebilirsiniz. Her iki şekilde de çok şık ve güzel bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.





Google Etiketler:Yağlı Su Muhallebisi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri