Yağlı su muhallebisi, tatlılar arasında en az malzemeyle ve en kolay yapılanlarından birisidir. Muhallebinin yapımında süt yerine su kullanıldığı için, evinizde süt olmasa da dilediğiniz her zaman bu lezzetli tatlıyı yapabilirsiniz. Eskiden çok çocuklu ailelerin en sık yaptığı tatlılar arasında bulunan su muhallebisi bu tarifimizde, üzerine dökülen tereyağı ile ayrı bir lezzet kazanıyor. Çocukların ve büyüklerin çok sevdiği bu tatlıyı biraz daha leziz ve değişik hale getirmek isterseniz yağlı su muhallebisi tarifi bu isteğinizi karşılamaya yardımcı olabilir. Sıcak yaz akşamlarında içinizi ferahlatan bir tatlı istiyorsanız işte tarifimiz.
Yağlı Su Muhallebisi Malzemeleri
6 su bardağı su
9 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yağlı Su Muhallebisi Yapılışı
Derince bir tencerenin içine 2 su bardağı su ve buğday nişastasını alarak güzelce karıştırın. Nişastayı erittikten sonra kalan 4 bardak suyu da tencereye ilave edin ve ocağın altını yakarak, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Tenceredeki karışım kaynamaya başladığında içine toz şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan muhallebiyi servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını yakmadan eritin ve bunu bir kaşık yardımı ile su muhallebisinin üzerinde gezdirin. Son olarak tatlının üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek soğuması için buzdolabına kaldırın. Yeterince soğuduktan sonra yağlı su muhallebisi servise hazırdır, istediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Biz tatlımızı yaptıktan sonra tamamını büyük bir servis tabağına aldık fakat siz isterseniz tatlıyı ayrı ayrı kaselere koyarak üzerlerinde yağ gezdirebilirsiniz. Her iki şekilde de çok şık ve güzel bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.
Google Etiketler:Yağlı Su Muhallebisi,
0 yorum :
Yorum Gönder