Güzel Hanımlar, sizlere sunacağım vişne reçeli hem dilinize hem gözünüze hitap edecek bir kıvamda olacak. Çocukluğumda Anneannemin bahçesinde yediğim vişneler aklıma geldikçe bu tarifi yapmayı bir o kadar daha seviyorum. Bir kısmımızın köyünde bulunan o kocaman bahçelerde olmazsa olmaz ağaçlardan bir tanesi de vişne ağacıdır. Vişne, çocukken kulaklarımıza küpe yaptığımız, yerken üstümüzü başımızı kirlettiğimiz, tadı buruk olsa da yemekten vazgeçemediğimiz Haziran ve Temmuz aylarındaki mükemmelliktir.
Vişne Reçeli de yine en sevdiğimiz kahvaltılıklardandır. Türk kültürü gereği kahvaltı hayatımızın en önemli kısmını oluşturmaktadır. Bir çok kültüre göre de en zengin kahvaltı sofraları bizdedir. Peki Vişne Reçeli gibi kırmızı rengi ile gözlerimizi bayram ettirecek bu reçeli yapmayı denediniz mi? Vişne, de tane tane yiyebileceğimiz gibi, pratik çekirdek çıkarma aletleri ile çekirdeklerini temizleyerek pastalarımızı süslemek, meyveli pastalar hazırlamak için ideal meyvelerimizdendir.
Tüm reçelleri hazırlamadan önce püf nokları, satın alırken dikkat edilmesi gerekli bilgilerden bahsediyorum, bu reçellerinizin damak tadınıza uygun olarak yapılması için önem arz etmektedir.
Vişne Reçeli yapımında kullanacağımız vişneleri seçerken tek ve önemli husus vişnelerin yaralı, delik deşik değil de orta büyüklükte, pürüzsüz delik olmayan, koyu kırmızı olmasına özen göstermemiz gerekmektedir.
Vişne Reçeli Malzeleri ;
2 Kg orta büyüklükte, koyu kırmızı renkte vişne
6 Su Bardağı toz şeker,
1,5 Su Bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu.
Vişne Reçelinin Yapılışı ;
Saplarını ayıkladığımız vişneleri yıkama kabımıza alıp iyice yıkayalım. Çekirdek ayıklama aparatı kullanarak çekirdeklerini kolayca ayıklayalım. Vişneleri derin bir tencere içerisine alalım. Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerimizin üzerine belirtilen ölçüdeki şekeri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık olarak 3 saat kadar beklemeye alalım. Beklettiğimiz vişne ve şeker karışımının üzerine suyumuzu ilave ederek orta dereceli ocağımızda kaynamaya alalım. Kaynamaya başladığında daha önce çilek reçelinde bahsettiğim şekilde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım. Yaklaşık olarak 1 saat kadar orta dereceli ocakta pişirdiğimiz vişne reçelimizi ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edelim. 5 dakika kadar daha bu şekilde kaynattıktan sonra vişne reçelimizi ocağımızdan alabiliriz. Akışkanlığını ölçmek için yine bir çay tabağına birkaç damla damlatıp buz dolabına 10 dakika beklettiğimizde çok da koyu olmayan orta koyulukta bir kıvamı yakaladığınızı göreceksiniz. Hazırlamış olduğumuz vişne reçellerimizi muhafaza etmek için kavanozlara dökebilir, buzdolabı ya da serin bir yerde saklayabiliriz.Afiyet olsun hanımlar.
Vişne Reçeli Videolu Tarif
Google Etiketler:Vişne Reçeli Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder