Soğuk tatlıların en başında akla gelen parfe tatlısını sizler için inanılmaz şekilde değiştirdik ve Ilık Parfe tarifimizi hazırlayarak karşınıza çıktık. Parfe 1800’lü yıllarda Fransa’da yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türü olarak biliniyor. Fransızca mükemmel anlamına geliyor. Orada genel olarak; parfait şeker , yumurta ve kremayı çırparak yapıp damak tatlarına göre içine farklı malzemeler koyuyorlar. Bu denli soğukluğu ile bilinen tatlımızı yine adının anlamına yakışır bir şekilde mükemmel ama farklı bir hale getirdik. Fırında pişirme esnasında bozulabilmesi açısından parfe yaparken sıkça kullandığımız malzemeler olan muz, çilek, kivi gibi meyveleri kullanmamayı tercih ettik. Ama inanın mükemmel olması için içindeki malzemeler fazlasıyla yeterli oldu zaten. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…
Ilık Parfe Malzemeleri:
4 paket 80 gramlık bitter çikolata 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 250 gram margarin 1 çay bardağı su Süslemek için: FındıkIlık Parfe Yapılışı:
Yumurtaları ve toz şekerin yarısını krema kıvamına gelene dek mikserle 10 dakika çırpıyoruz. Kalan yarım bardak toz şekerle karıştırılmış 1 çay bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatıyoruz. Çikolataları elimizle parçalıyoruz ve kaynayan şekerli suyun içerisine margarinle beraber ilave ederek karıştırıyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip hepsini çırpıyoruz. Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayoruz. Üzerine çikolatalı karışımı boşaltıyoruz. Kelepçeli kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştiriyoruz ve bu şekilde 175 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz. Sonra fırını kapatıp kapağını aralıyoruz ve 5 dakikada fırının içinde dinlendiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya alıyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip yağlı kağıdı çıkartıyoruz. Üzerine dövülmüş fındık serpip servis yapıyoruz.Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder