Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Haziran 2016 Cumartesi

Pekmezli Sucuk Tarifi


Nefis bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz.Bakkal ve market reyonlarında gördüğümüz cevizli sucuğu herkes bilir,bizler de sizlere buna benzer pekmezli sucuk tarifi sunalım dedik.Şimdiden tüm ziyaretçilerimize afiyet olsun.

Pekmezli Sucuk Malzemeleri

4 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
4 su bardağı pekmez,
4 su bardağı su,
1 kase ceviz,
2 yemek kaşığı toz şeker.

Pekmezli Sucuk Yapılışı

Derin bir tencereye 3 su bardağı su ve nişasta koyulur. Eriyene kadar iyice karıştırılır. Nişasta suyun içinde eriyince tencere ocağa koyulur. Karıştırmaya devam ederek azar azar pekmez ilave edilir. Kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir. Pekmezli karışım koyulaşana kadar pişirilir. Piştikten sonra parlak olması için kalan 1 su bardağı su azar azar sürekli karıştırarak eklenir. Pekmezli sucuğun yapılacağı tepsiye cevizler dizilir. Ceviz ne kadar çok olursa tadı o kadar güzel olur. bolca ceviz koyulan tepsiye pişirdiğimiz pekmezli tatlı yavaşça her yerine dökülür. Soğuyunca buzdolabına koyulur. 1 gün buzdolabında bekletilen tatlı dilimlenerek servis edilir.



Google Etiketler:Pekmezli Sucuk Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri