Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Haziran 2016 Cumartesi


Osmanlı Döneminde mutfağımıza Hristiyanlar vasıtasıyla katılmış bir lezzet olan Paskalya Çöreği tarifimizle sizlerleyiz. Paskalya Hristiyanların en büyük bayramları olarak kabul ettikleri ve Hz.İsa’nın diriliş gününü kutladıkları gündür. Paskalya ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart’ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü’nün tarihi değişebiliyor ve Paskalya tarihi için nisan ayının ikinci pazarı öneriliyor. Osmanlı Döneminde özellikle İstanbul’da ; Hristiyan aileler Türk ailelere işte bu özel günlerinde paskalya çöreği yapıp dağıtırlardı. Bu çörek yanında bir de üzerlerine değişik değişik şekiller çizerek rengarenk boyadıkları yumurtalardan da ikramda bulunurlardı. Tadı tuzlu ile tatlı arası çok değişik ve harika bir lezzet olan bu çöreği şimdiye kadar tatmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…

 Paskalya Çöreği Malzemeler:

Yarım kg un 1 kahve fincanı toz maya 1 çay bardağı ılık su 2 yumurta 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri 1 çay kaşığı mahlep 1 tutam tuz

Üzerine:

1 yumurta sarısı

Paskalya Çöreği Yapılışı:

Unumuzu bir yoğurma kabının içine eleyerek koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuz yaptığımız bölüme mayamızı koyup, suyun yarısıyla mayayı eziyoruz ve 2 dakika mayamızın kabarmasını bekliyoruz. Ardından üzerine 2 adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekliyoruz. Son olarak kalan suyu ve tuzu da koyup hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğuruyoruz. Üzerini örterek serin bir yerde 15 dakika dinlendiriyoruz. Mayalanan hamuru üç parçaya bölüyoruz. Bu parçaları kenarları ince ortası kalın çubuklar haline getiriyoruz. Sonra 3 ucunu birleştirerek diğer kısımları gevşek bir saç örgüsü şeklinde sarıyoruz. Kalan hamurumuza da aynı işlemi uyguluyoruz. Hafifçe yağladığımız tepsimize alıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve önceden ısıttığımız 175 derecelik fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz.

Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri