Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Haziran 2016 Cumartesi

Mücver Tarifi


Merhaba hanımlar, bugün size dolmalık kabaktan nasıl güzel bir mücver yapılır bunun tarifini vereceğim. Mücver ismi bana hep mücevheri hatırlatır. O yüzden ben bazen bu güzel lezzeti mücevher olarak da anlatırım. Herkes büyük bir merakla nasıl bir yemek olduğuna kulak kabartır. Bilenler tarifi duyduklarında aslında bildiklerinden çok da farklı bir yemek olmadığını anladığı gibi, tarifin sonuna kadar dinleyenler de ortaya çıkacak bu güzel lezzeti merakla beklerler. Şimdi tarifimiz için gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra mücverimizi nasıl yaptığımıza ilişkin bilgileri paylaşıyor olacağım.

Mücver İçin Malzemeler;

3 Adet yumurta, 3 Adet dolmalık kabak, ½ su bardağı un, 2 dal yeşil soğan, ½ demet maydanoz, 1 Tutam dereotu, 1 Çay kaşığı tuz, 1 Çay kaşığı karabiber, 1 Çay kaşığı pul biber

Mücverin Yapılışı;

Derin bir karıştırma kabı alıyoruz, Karıştırma kabımızın içerisine yumurtalarımızı kırıyoruz, Yumurtalarımızın üzerine yavaşça unumuzu ilave ediyor ve çırpma teli yardımı ile çırpıyoruz, Baharatlarımızı ilave ediyoruz, Kabaklarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz, Rendelediğimiz kabakların suyunu iyice sıkıyoruz, Küçük bir şekilde doğradığımız yeşil soğanı ilave ediyoruz, Maydanoz ve dereotunu da ince bir şekilde kıyarak ilave ediyoruz, Rendeleyip suyunu sıktığımız kabağı da ilave ediyoruz, Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz, Teflon tavamıza az miktarda sıvı yağ döküyoruz, Kabak karışımımızdan bir çorba kaşığı döküyoruz, Hem altını hem de üstünü kızartacak şekilde çevirerek kısık ateşte içi iyice pişinceye kadar pişiriyoruz. Havlu kâğıt serdiğimiz servis tabağımıza mücverlerimizi koyuyoruz, Kişi başına servis yapacaksak eğer havlu kâğıtla yağını aldığımız mücverlerimizi misafir servis tabaklarına koyuyoruz, İsterseniz yanına birkaç kaşık tava yoğurdu ile sunum yapabilirsiniz.

Kabak sevmeyenlerin bile bayılarak yedikleri bu pratik yemeğimiz için maydanoz veya dereotu sevmeyenler ilave etmeyebilir. Ancak maydanoz ve dereotu hem çok faydalı hem de mücvere ayrı bir tat katıyor. Mücver benim tabirimle adeta bir mücevher oluyor. Bu değerli tadı ise malzemeleri arttırarak daha fazla bir şekilde üretebilirsiniz.  Mücver tarifim ile ilgili olarak sorularınızı tarifin yorum kısmına bırakabilirsiniz. En kısa süre içinde sorularınız cevaplanacaktır.

Sizlere afiyet olsun.

 





Google Etiketler:Mücver Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri