Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe

Mantı Tarifi


Yapımı çok zahmetli ve zaman alıcı olmasına bakmayarak yemesi çok kolay ve en fazla 2-3 dakika sürüyor.  Hamur yemekleri arasında en çok sevileni desek de yanılmayız. Türk mutfağının olduğu kadar Orta Asya'nın da vazgeçilmez yemeğidir. Günümüzde hazır mantıları marketlerde de satıyorlar. Ama vereceğimiz tarifi kullanarak evinizde bile kolayca mantı yapa bilirsiniz.

Mantı Malzemeleri

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
0,5 çay bardağı kadar su

Mantı İç Malzemeleri

100 gram az yağlı kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Mantı Sosu İçin
Yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Mantı Yapılışı

İlk önce hamurumuzu yapıyoruz. Un, yumurta ve tuza yavaş yavaş su ilave ederek iyice yoğuralım. Hamurumuz sert bir hamur olacaktır. İyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakalım ve mantının kıymasının yapılışına geçelim. Kıymaya soğan rendelenir, 1 tutam maydanoz küçük küçük kıyılır, tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenir. Kıymamızı hazırladıktan sonra dinlenmekte olan hamuru ince şekilde açıyoruz, dikey ve yatay kare şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz. İçine kıyma harcı koyup, bohça şekilde katlıyoruz. Mantılarımızı pişirmek için 1 tencereye su koyalım ve su kaynadıktan sonra mantıları ilave ederek haşlıyoruz. Haşlanmış martıları bir tabağa servis ediyoruz ve üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağlı salça gezdiriyoruz. Bu nefis lezzeti afiyetle yiyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!



Google Etiketler:Mantı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri