Yapımı çok zahmetli ve zaman alıcı olmasına bakmayarak yemesi çok kolay ve en fazla 2-3 dakika sürüyor. Hamur yemekleri arasında en çok sevileni desek de yanılmayız. Türk mutfağının olduğu kadar Orta Asya'nın da vazgeçilmez yemeğidir. Günümüzde hazır mantıları marketlerde de satıyorlar. Ama vereceğimiz tarifi kullanarak evinizde bile kolayca mantı yapa bilirsiniz.
Mantı Malzemeleri
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
0,5 çay bardağı kadar su
Mantı İç Malzemeleri
100 gram az yağlı kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Mantı Sosu İçin
Yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Mantı Yapılışı
İlk önce hamurumuzu yapıyoruz. Un, yumurta ve tuza yavaş yavaş su ilave ederek iyice yoğuralım. Hamurumuz sert bir hamur olacaktır. İyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakalım ve mantının kıymasının yapılışına geçelim. Kıymaya soğan rendelenir, 1 tutam maydanoz küçük küçük kıyılır, tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenir. Kıymamızı hazırladıktan sonra dinlenmekte olan hamuru ince şekilde açıyoruz, dikey ve yatay kare şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz. İçine kıyma harcı koyup, bohça şekilde katlıyoruz. Mantılarımızı pişirmek için 1 tencereye su koyalım ve su kaynadıktan sonra mantıları ilave ederek haşlıyoruz. Haşlanmış martıları bir tabağa servis ediyoruz ve üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağlı salça gezdiriyoruz. Bu nefis lezzeti afiyetle yiyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!Google Etiketler:Mantı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder