Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi

Kakaolu Şekerpare


Ramazan ayının ve bayramların sevilen tatlılarından olan şekerparenin kakao ile müthiş uyumuna siz de bayılacaksınız. Klasik tarifte olduğu gibi hazırlanan kakaolu şekerpare tarifi ile hem klasik hem de farklı bir tadı aynı anda yaşayabilirsiniz. Ramazan ayının bereketli sofralarında mideyi yormama özelliği ile yerine alan bu şerbetli tatlıyı, iftara gelen misafirlerinize, tatlı isteyen çocuklarınıza, sürpriz yapıp ziyaretinize gelen dostlarınıza ya da yakın çevrenizdeki komşularınıza rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Mutfakta çok da becerikli değilim, diyen kadınların bile zorlanmadan kıvamını tutturabilecekleri bu şerbetli tadı, siz de deneyebilir, farklı tarifler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Kakaolu Şekerpare Malzemeleri

Üzeri için 2 yemek kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
250 gr. erimiş margarin
1 çay bardağı irmik
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
İsteğe bağlı miktarda fındık

Şerbeti için

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı adar limon suyu

Kakaolu Şekerpare Yapılışı

Klasik şekerpare tarifinde olduğu gibi kakaolusunda da ilk olarak şerbeti yapımı ile işe başlanır. Şeker ve su yeterli boyuttaki bir tencerede orta ateşte 5 dakika kadar kaynatılır ve üzerine limonsuyu eklenerek altı kapatılır. Hazırlanan şerbet bir köşede soğumaya bırakılır. Diğer tarafta eritilmiş margarinin içine yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un eklenerek ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp üzeri haşhaşa bulanarak tepsiye yerleştirilir. Hepsi tamamlandıktan sonra 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz şekerpareler daha sıcakken soğuyan şerbet eşit şekilde üzerine dökülür. 20 dakika şerbetinin çekmesi beklenen tatlı, sonrasında servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Kakaolu Şekerpare,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri