Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

12 Haziran 2016 Pazar


GÖKKUŞAĞI İRMİK TATLISI

Birçok kişi hatta büyük ihtimal siz bile evde olan malzemelerle hemencik hazırlanabilecek bir tatlı istersiniz. Gökkuşağı irmik tatlı İşte bu tarif sizin için .Artık tatlı krizlerinizi Gökkuşağı İrmik Tatlısı ile atlatabilirsiniz

MALZEMELER :
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin ya da vanilya özütü
Gıda boyası (isteğe bağlı)
Şekillendiricili bir kalıp (bardak ya da kase de kullanabilirsiniz )

TARİF:
1 litre sütümüzü,irmiğimizi ve toz şekerimizi bir tencereye boşaltıyoruz. Tenceremizin altını açıyoruz. Yaklaşık 4 -5 dk sonra irmiğimizin kaynadığını görüyoruz ve 1 dk daha kaynamasına izin veriyoruz .Böylece irmiğimiz muhallebi kıvamına geliyor.Ocağımızın altını kapadıktan sonra vanilin veya vanilya özütümüzü ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. İrmikli karışımımızı kaç renk gıda boyası kullanacaksak o kadar kaseye bölüştürüyoruz. (Gıda boyası kullanmayacaksanız bu işlemi atlayın)Daha sonra kalıbımıza bir renk İrmikli karışım koyuyoruz.Üstüne bir renk daha ekledikten sonra kaç rengimiz varsa bu işlemi kalıbı doldurana kadar yapıyoruz. Tüm kalıplar bitince irmik tatlımızı 15 dk buzlukta bekletiyoruz. Çıkardığımızda irmik tatlılarımız çatlamadan, yamulmadan çıkıyor. (Böyle çıkabilmesinin ipucunu yukarıdaki video da bulabilirsiniz )Tabaklarımıza koyup servis ediyoruz .
Afiyet olsun
TARİFLE İLGİLİ TÜM İPUÇLARINI VE YAPIMINI YUKARIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ



Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri